Diari La Veu del País Valencià
S’han retirat els enderrocs de la carretera de Cortes de Pallars

RedactaVeu / Cortes de Pallars.

Aquest dilluns els tècnics de la Diputació van retirar els enderrocs que havien caigut a la carretera de Cortes de Pallars (la Vall d’Aiora) i que “no han danyat en absolut la infraestructura, que es reobrirà al trànsit quan amaine el temporal i que segueix tancada per seguretat, la qual cosa no impediria el trànsit de vehicles d’emergència si fóra necessari”, ha afegit el diputat de Carreteres, Pablo Seguí. El sistema de protecció de les grans roques “ha funcionat com estava previst”, segons els tècnics de l’àrea.

Quant al despreniment produït aquest dilluns en la CV-428, els tècnics han explicat que durant l’actuació duta a terme en el vessant no es va poder fer visible el punt exacte del qual s’han desprès els enderrocs.

L’actuació portada a terme per la Diputació de València i Iberdrola en la muntanya de Cortes de Pallars, després del tall de la carretera (el vessant s’enfonsà l’abril de 2015) “ha permès controlar el moviment dels grans blocs i evitar despreniments de consideració en l’episodi de fortes pluges d’aquests dies”, ha explicat Seguí.

Les Brigades de Conservació de Carreteres netegen el despreniment en la CV-580 entre Quesa i Bicorb.

Foto: Diputació de València

Carretera de Quesa i Bicorb

En tot cas, aquest despreniment “és un més dels que solen esdevenir en episodis de fortes pluges, i en els quals les Brigades de Conservació de l’àrea de Carreteres actuen de forma immediata per a netejar les vies i reobrir-les al trànsit al més prompte possible, com ha succeït també aquest mateix dilluns en la carretera que uneix Quesa i Bicorb, amb un vessant de terra argilenca que sempre es desprèn i sobre la qual actuarem en un parell de mesos”.

El diputat de Carreteres, que ha destacat que no s’han produït danys personals ni tampoc materials, ha insistit que la CV-428 seguirà tallada aquest dilluns “per motius de seguretat, però en servei”, i ha recordat que “la Diputació encara no se n’ha anat de Cortes de Pallars, com vam prometre en el moment en què es va reobrir la carretera a la circulació, després de huit mesos tancada”.

“La prova que mantenim el compromís amb Cortes és que estem licitant l’actuació en el túnel i seguim expectants als possibles moviments en el vessant, en un esforç conjunt amb Iberdrola per a seguir assegurant la muntanya”, ha manifestat Seguí.

Aquest dimecres, la Diputació i Iberdrola es reuniran per a avaluar l’informe de l’incident del dilluns i ampliar les mesures de reforç de la seguretat en el vessant, tenint en compte aquest punt de despreniment que no es va poder detectar durant l’actuació, així com uns altres possibles que pogueren provocar nous incidents davant episodis de pluges.

Carreteres reobertes en la Ribera

D’altra banda, totes les carreteres de la xarxa provincial que durant aquest dilluns s’havien tancat al trànsit en la demarcació d’Alzira, en la comarca de la Ribera, han sigut reobertes, una vegada retirades les bosses d’aigua ocasionades per les fortes pluges en la zona. Des de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València es recomana circular amb especial precaució per aquestes i altres carreteres afectades per les pluges.

Comparteix

Icona de pantalla completa