Diari La Veu del País Valencià
Documentals sobre Ovidi Montllor, Al Tall i Pep Gimeno Botifarra per a veure en línia

RedactaVeu / València.

Ara que ve Nadal, dies festius i que potser puga ploure com aquests dies o faça fred, des de La Veu vos oferim tres propostes de documentals dels quals podeu gaudir amb tres del referents de la música en valencià, Ovidi Montllor, Al Tall i Pep Gimeno Botifarra.

Per als qui encara no han vist aquest documentals i per als que vulguen revisitar-los, podeu fer-ho ací mateix. Aquestes peces audiovisuals faran perdurar la història d’aquests tres grans de la música feta al País Valencià, en les quals ha participat el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València.

La primera de les opcions que vos oferim és L’Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai es va fer, del director valencià Vicent Tamarit i produïda per Aire de Cinema i Diagonal TV, amb coproducció de TV3 i participació del TAU. Aquesta proposta compta amb 8 nominacions als Goya de 2017, concretament la de millor pel·lícula a Aire de Cinema i Diagonal TV, millor direcció a Vicent Tamarit, millor guió original també a Tamarit, millor direcció de fotografia a José Vicente Viadel, millor muntatge a Txiqui Montant, millor maquillatge i perruqueria a Adrián Duta i Sara Olsina, millor so a Xavi Mulet i Jordi Cirbián i millor pel·lícula documental a Aire de Cinema i Diagonal TV.

Vídeo: TAU.

Aquesta pel·lícula, finançada a través d’una campanya de micromecenatge, compta amb dos aspectes, d’una banda, és el rodatge d’una ficció fictícia: es tracta d’un Making-of d’un llargmetratge sobre la vida d’Ovidi que mai s’arriba a filmar. I per una altra, hi ha un documental de recerca sobre un dels artistes més versàtils de finals del segle XX.

El segon documental que podeu aprofitar per veure o tornar a gaudir d’ell és el de Sempre Al Tall, un biopic dirigit per Josep Pitarch i produït pel Taller d’Audiovisual que acompanya l’històric grup en el seu comiat dels escenaris i, al mateix temps, fa un recorregut per la seua llarga trajectòria i pels últims quaranta anys d’història valenciana.

Vídeo: TAU.

El projecte recala en els últims assajos, trobades, concerts i homenatges. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada i planteja el futur de la música valenciana després de la seua desaparició com a formació en actiu.

L’última proposta és Pep Gimeno Botifarra: El cant de les arrels, un recorregut per la vida de Pep Gimeno i sobretot pels pobles i les cases on va aprendre tot el bagatge musical que hui en dia exhibeix a tot arreu.

Vídeo: TAU.

El documental, dirigit per Albert Montón, coproduït per Òptim TV audiovisual i TV3 i amb la col·laboració de TAU, s’endinsa en les arrels del folklore valencià i en aquells cants que naixen de manera popular, com el Cant de Batre, que es feia servir per motivar aquells que estaven segant o plantant als camps, entre altres feines.

Comparteix

Icona de pantalla completa