València i Barcelona, entre les 50 ciutats del món amb més qualitat de vida

L’índex té en compte 77 indicadors que cobreixen 10 dimensions diferents de la vida urbana d'un total de 181 ciutats
7 desembre 2016 01:00h
Imatge del rànquing de les 50 ciutats del món més ben valorades en sostenibilitat i qualitat de vida.

Euram

Barcelona i València són dues de les ciutats més representatives de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) i estan entre les primeres 50 ciutats del món més ben valorades en termes de sostenibilitat i qualitat de vida, segons l’índex IESE Cities in Motion Index 2016 que ha publicat l’escola de negocis IESE Business School.
 

 
Aquest document, a diferència de la majoria de les classificacions que se centren en una àrea (per exemple, com es comporten les ciutats en relació amb la tecnologia o el medi ambient), examina tots els aspectes que conformen la sostenibilitat i qualitat de vida a les principals ciutats del món; en total, 181. L’índex té en compte 77 indicadors que cobreixen 10 dimensions diferents de la vida urbana: economia, tecnologia, capital humà, cohesió social, abast internacional, medi ambient, mobilitat i transport, planificació urbana, gestió pública i governabilitat.
 

 
Per encapçalar la llista, una ciutat ha de comportar-se bé a través d’una sèrie d’indicadors, no només sobreeixir en una àrea. Tampoc hi ha lloc per a la complaença, ja que fins i tot les ciutats de més alt rang tenen àrees de millora. Les ciutats amb un rendiment alt són aquelles que tenen un índex superior a 90, mentre que les de rendiment relativament alt es troben entre 60 i 90, les de rendiment mitjà, entre 45 i 60 i les de rendiment baix, per sota de 45.
 
Coninuar llegint a Euram.
 

 
next