Raimon, protagonista de l’últim acte dels 30 anys de Bromera

El 14 de desembre, l’editorial d’Alzira presenta ‘Raimon. Paraula i Cant’, d’Antoni Batista, al Teatre Rialto
7 desembre 2016 01:00h

Redactaveu / València.

El dimecres 14 de desembre es presenta a València el llibre de gran format Raimon. Paraula i cant, escrit pel periodista i musicòleg Antoni Batista. L’acte tindrà lloc a la Sala 7 del Teatre Rialto de València (plaça de l’Ajuntament, núm. 17), a les 19 h, i comptarà amb l’assistència de l’autor, Antoni Batista, del mateix Raimon, de l’escriptor Josep Palomero i de Josep Gregori i Gonçal López-Pampló, d’Edicions Bromera.

El volum fa un recorregut per la trajectòria vital de l’artista, tant des d’una perspectiva musical com humana. La seua publicació coincideix amb l’anunci de la gira de comiat del cantant de Xàtiva, de manera que esdevé una contribució clau per a la difusió d’una obra de projecció internacional.

Més de cinquanta anys en actiu, un repertori riquíssim i extens i la complicitat d’un públic heterogeni són els elements fonamentals per a definir la trajectòria de Raimon, “el millor i més important cantant en català de tots els temps”, segons l’especialista Jordi Garcia Soler. Nascut en un temps convuls i exiliat artísticament de València, “Raimon –afirma el periodista Xavier Aliaga a la revista L’Illa– fou el crit desfermat d’una terra oprimida. Doble opressió, nacional i de classe, que marquen la trajectòria del personatge i dibuixen uns perfils vitals i artístics singulars dins de la Nova Cançó”. Per a Aliaga, “el volum Raimon. Paraula i cant és una biografia breu que compleix dues funcions: d’una banda, bastir un perfil concentrat però complet, ideal per a les noves generacions que no tenen el coneixement de la càrrega simbòlica que duu al darrere; i de l’altra, lligar el mite amb els seus orígens, amb els condicionaments ambientals i socials”, conclou.


Portada del llibre: Raimon. Paraula i Cant (Bromera, 2016).

Antoni Batista (Barcelona, 1952), periodista, musicòleg i escriptor és l’autor de Raimon. Paraula i cant. Ha compaginat la seua tasca com a docent en diferents universitats amb el treball en mitjans de comunicació com La Vanguardia o amb el càrrec de director de diferents revistes musicals. Ha sigut director d’Anàlisi i Estratègia del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i director de Comunicació de l’Institut Ramon Llull i del Gran Teatre del Liceu.

El punt final al 30è aniversari de Bromera

La presentació d’aquesta obra dedicada a Raimon −de gran format i amb una edició acurada que s’acompanya de nombroses fotografies− clou les celebracions del 30è aniversari d’Edicions Bromera. Diferents esdeveniments al llarg de la nostra geografia, com el concert a València a càrrec de Pep Gimeno Botifarra, han festejat aquesta fita important per a l’editorial i han servit d’agraïment a tots els qui han contribuït a fer-la possible.

Tots aquests actes han estat marcats pel lema Llibres, passió, futur, integrat també en el logotip commemoratiu. Amb aquest esperit, l’editorial continua treballant “amb energia per oferir als lectors de totes les edats una literatura gran, la nostra, que, sens dubte, té molt de futur. Per això, ja estan preparant nous i importants projectes que veuran la llum el 2017”.

La Veu
 
next