Diari La Veu del País Valencià
Alacant ofereix un fum d’activitats dins del ‘Desembre tradicional’
Leo Part / Alacant

La sala de premsa de l’Ajuntament d’Alacant ha sigut l’escenari de la presentació del ‘Desembre Tradicional’ per al qual s’han organitzat un fum d’activitats proposades durant els darrers anys però que l’anterior Govern municipal no havia dut mai a terme. En paraules dels seus impulsors, aquestes activitats tracten d’“apropar la cultura tradicional valenciana” a la ciutat.

Segons han explicat els responsables de la Regidoria de Cultura, es tracta d’un projecte que a la fi es fa realitat, que “ja s’havia proposat als anteriors governs municipals del PP, que mai l’havien portat endavant” i que compta a un pressupost de 9.600 euros amb els quals “farem autèntics miracles per apropar la cultura tradicional al poble d’Alacant”.

El regidor de Cultura, Dani Simón, acompanyat pel president del Consell de Cultura, Santiago Valera i d’altres representants col·lectius i membres d’aquest òrgan han protagonitzat aquest dimecres la presentació de les activitats que conformen ‘Desembre Tradicional’ i que, en paraules de Santiago Valera, “és el resultat del treball de les propostes de la Comissió de Recuperació de Tradicions i Patrimoni del Consell Local de Cultura i per les quals s’han elaborat un seguit d’actes culturals”.

>

Segons el regidor Dani Simón “cal visibilitzar el que som i fer didàctica la cultura tradicional”, a la qual cosa Antonio Sánchez ha afegit que “la cultura tradicional ha de sobreviure per divertida i no per tradicional”. Simón ha volgut fer una aportació fusteriana apuntant que “la cultura és corregir i augmentar allò que es fa per la terra, el patrimoni, les tradicions i el que volem –amb aquestes activitats– és canviar opacitat per transparència i participació”.

Per la seua banda, Òscar Llopis, com a portaveu de la colla de Nanos del Raval Roig, ha considerat que “apropar la cultura tradicional és apropar-nos al folklore com a conjunt de manifestacions artístiques del poble pla”. Miquel Àngel Flores, del Grup d’Alacant, ha subratllat que el que es pretén és “fer cultura i que el poble siga cultura”.

Les activitats del ‘Desembre Tradicional’ es duran a terme en l’Ermita de Sant Antoni de Pàdua, en la plaça de Séneca, el centre municipal de Les Arts, en la conxa de l’Explanada i en el carrer Jorge Juan. Entre aquestes, figuren tallers de muixeranga, danses i jocs tradicionals, rondallaires, xarrades, taules rodones, actuacions musicals i concerts i partides de pilota valenciana, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa