Diari La Veu del País Valencià
Presentació de la cooperativa Som Energia aquest dimarts a l’Alcúdia
RedactaVeu / València

La nostra societat és consumidora principalment de fonts energètiques de base mineral. Podríem continuar consumint aquesta energia, però sobretot per quatre raons aquesta energia s’haurà de crear localment a partir de fonts renovables:

1. S’ha arribat al Peak Oil, s’acaba el petroli accessible a bon preu.

2. Per seguretat energètica, massa dependència exterior de zones conflictives.

3. Pels efectes sobre el canvi climàtic que provoca l’ús de combustibles fòssils.

4. Per afavorir la producció descentralitzada i l’economia local.

La situació a l’Estat espanyol de les energies renovables està en una fase força primària. La majoria dels projectes han estat a gran escala i realitzats per unes poques empreses potents. El suport popular per a polítiques que afavorisquen i/o subvencionen les energies renovables és ínfim.

La popularització de les energies renovables sembla que passa per aplicar mesures de promoció local a petita escala. Si la gent visualitza i en treu profit dels projectes d’energies renovables provocarà el sorgiment d’una nova consciència sostenible.

Un clar exemple és Alemanya. En moltes ciutats europees han sorgit iniciatives populars a petita escala de cooperatives de producció energètica. Moltes d’aquestes han tingut una bona acceptació i algunes s’han convertit en organitzacions importants i modèliques, amb milers de socis i milions d’euros de facturació.

Un altre model energètic és possible: Ací està la prova

PER QUÈ SOM ENERGIA?

Comparteix

Icona de pantalla completa