Queixa de Puig a la Unió Europea per la importació de taronges de Sud-àfrica

"Ens preocupa especialment l'efecte fitosanitari i la falta de control que pot portar al fet que plagues s'instal·len en la producció"
8 desembre 2016 01:00h

RedactaVeu /Brusse.les.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha traslladat a la comissària europea de Comerç, Cecilia Malström, les "asimetries" o "diferències de tracte" en el comerç, al mateix temps que l'ha advertit de la "falta de control" en algunes produccions que podrien produir plagues.

Puig, en una entrevista que ha mantingut aquest dijous a Brussel·les amb Malström, que ha qualificat com a "positiva", ha indicat que el País Valencià té un plantejament general "a favor" del comerç, però ha exigit que les regles del joc "siguen comunes per a tothom".

En aquests moments, ha explicat, en determinats àmbits com en l'agricultura o en les taronges del sud d'Àfrica "s'estan produint asimetries o diferències de tracte". "Ens preocupa especialment l'efecte fitosanitari i la falta de control que pot produir que plagues s'instal·len en la producció", ha alertat.

En aquest context, el 'president' ha asseverat que el País Valencià no vol una mirada proteccionista, "però sí que es garantisquen unes regles del joc comunes", ha reclamat.

Així mateix, ha exposat a la comissària europea que l'autonomia valenciana vol explorar nous mercats amb els quals la Unió Europea ha arribat a acords, com el Japó o Mèxic, per exemple. "Hi ha unes possibilitats que explorarem en el conjunt de l'economia valenciana", ha dit.

"A través d'acords establits per Europa, com amb Canadà, veurem de quina manera podem millorar els nostres posicionament en productes industrials i de caràcter agrícola".

La comissària, segons Puig, ha mostrat la seua "admiració" per la capacitat comercial del país, al mateix temps que també considera que cal millorar els controls en alguns productes de caràcter agrícola, ha dit.


La Veu
 
next