Diari La Veu del País Valencià
El Vila-real pateix per classificar-se a setzens de finals de la Lliga Europa (2-1)

Javier Cid / Vila-real.

El Vila-real es va classificar per a setzens de final com a segon de grup a la Lliga Europa després de guanyar per 2-1 l’Steaua de Bucarest en un partit en el qual va patir més d’allò previst per aconseguir el seu objectiu, tot i que, finalment, va vèncer el seu encontre per estar en setzens de final del torneig.

L’equip valencià va fer una gran primera meitat en què va ser superior a l’equip romanès, però en la represa, els visitants van empatar i van posar contra les cordes un Vila-real que, finalment, es va classificar per a setzens gràcies a una genialitat de Trigueros a dos minuts del final i quan el seu equip travessava per més complicacions.

A més, la victòria de l’Osmanlispor davant el Zuric en l’altre partit de grup per 2-0, va classificar l’equip turc com a primer, però els dos gols locals van arribar molt al final del partit, així com el de la classificació de Trigueros, per la qual cosa el conjunt de Fran Escribá no tenia clara la classificació ni la posició fins el final del partit.

L’inici de l’encontre va ser tranquil i de tanteig entre els dos rivals fins que al minut 15, quan Sansone va avançar el Vila-real, qui va passar a controlar el ritme del joc en tota la primera meitat del partit. Fruit d’aquesta dinàmica, l’equip local anava creant ocasions clares de gol com la que va tindre Bakambu a la mitja hora del primer període i altra del davanter francès al fil del descans en un mà a mà amb el porter Nita, que no va resoldre amb encert, mentre que l’Steaua només tenia opcions en algun contraatac aïllat.

En els segons quaranta-cinc minuts, l’Steaua es va estirar un poc i tenia la pilota encara que no generava ocasions clares de gol, però l’entrenador romanès Laurențiu Reghecampf va moure la banqueta per traure Achim i en la primera pilota que va tocar va rematar, de cap lliure de marca, un centre per la dreta i va fer l’empat.

El Vila-real va acusar el gol i es va descentrar, mentre que l’Steaua es va mostrar més ofensiu, ja que necessitava guanyar per classificar-se; de fet, Amorim va tindre la remuntada en el minut 69. No obstant això, Asenjo va fer una gran estirada per salvar el seu equip en el millor moment del partit per a l’equip visitant.

Així, el partit es va posar bonic, ja que els romanesos havien de marcar gol per classificar-se i atacaven deixant espais a la contra. En canvi, el Vila-real, que també ho necessitava, estava oferint un nivell de joc baix en casa. Tanmateix, la grada va celebrar el gol que l’Osmalispor havia marcat contra el Zuric, el que acostava el Vila-real a la classificació com a segon i, això, sumat a l’expulsió de Tamas de l’Steaua, va posar les coses de cara per als valencians.

No obstant les bones notícies per al quadre local, el Vila-real no es va fer amb el control del joc i va viure uns minuts finals molt complicats. Però, un contraatac després d’una recuperació va finalitzar amb un gol magistral de Trigueros que va posar el 2-1 definitiu en el marcador i atorgar al Vila-real el pas al setzens.

Fitxa tècnica:

2 – Vila-real: Asenjo, Mario, Musacchio (Álvaro, m.39), Víctor Ruiz, Jaume Costa, Jonathan Dos Santos, Bruno, Trigueros, Soriano, Sansone (Santos Borré, m.79) i Bakambu (Rodri, m.85 ).

1 – Steaua de Bucarest: Nita, Tamas, Moke, Tosca, Momcilovic, Enache (Golubovic, m.46), Pintilii (Achim, m.55), Bourceanu, Amorim, Popa i Boldrin (Popescu, m.77).

Gols: 1-0, m.15: Sansone. 1-1, m.56: Achim. 2-1, m.88: Trigueros.

Àrbitre: Manuel Gräfe (ALE). Va amonestar pel Vila-real a Bakambu i per l’Steaua a Enache, Achim i Golubovic. Va expulsar, per doble amonestació, el visitant Tamas (m.79).

Incidències: Partit de la Lliga Europa disputat al camp del Madrigal davant quasi 20.000 espectadors.