Diari La Veu del País Valencià
La gran setmana de Parc Sagunt: Mercadona i la reobertura de Galmed

Xavier Pérez / Sagunt.

L’empastrada que va ser la gestió de Parc Sagunt per part del Govern del Partit Popular, que el va tindre paralitzat més de cinc anys, ha començat a reviscolar gràcies a l’eficàcia de la Conselleria d’Economia, tal com ha ressaltat aquest divendres la vicepresidenta Mónica Oltra.

A mitjan setmana, l’empresa Mercadona anunciava una gran inversió per a aquest parc industrial, enclavat junt al port de Sagunt, amb la construcció i inversió del nou bloc logístic de l’empresa de Juan Roig.

Per altra part, hui s’ha procedit a la reobertura de l’empresa Galmed de Sagunt, filial de la companyia alemanya ThyssenKrupp Steel Europe AG, a la qual ha acudit el president Puig i on ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta reobertura respon a la “confiança” que inspira el País Valencià als inversors.

El cap del Consell, que ha visitat la planta de Galmed amb motiu de la seua nova posada en marxa, ha agraït als directius de ThyssenKrupp l’esforç que han realitzat en els últims mesos perquè la reobertura siga una realitat, per l’impacte que aquesta tindrà sobre l’economia de tot el país i la generació “d’ocupació de qualitat”.

En termes d’ocupació, la posada en marxa de Galmed generarà més de 500 llocs de treball directes i indirectes que, tal com li han explicat els directius de ThyssenKrupp, “a mitjà termini” la recuperació de l’ocupació en la planta serà “pràcticament del 100%”.

“Gràcies als treballadors i treballadores i a l’entorn de major confiança, d’estabilitat, diàleg, honradesa i transparència, en aquests moments es pot tornar a creure en aquesta terra”, ha indicat el president valencià, que ha puntualitzat que la labor del Govern al llarg aquest procés ha sigut la de “millora de l’entorn i de les possibilitats per a fer inversions”.

A més, el cap de l’executiu valencià ha qualificat la jornada com a “emocionant”, per la tornada dels treballadors valencians que, després del tancament de Galmed, es van traslladar a Duisburg, en el nord-oest d’Alemanya, on es troba la seu de ThyssenKrupp. “Emociona perquè és la possibilitat que treballadors nostres, valencians, puguen tornar a treballar en la seua terra, amb la seua família”.

Comparteix

Icona de pantalla completa