Josepa Sopeña guanya el Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida

Erotisme i xarxes socials, són els protagonistes de l’obra guanyadora
9 desembre 2016 01:00h
Josepa Sopeña.

RedactaVeu / Quatretonda.

Demana-m’ho així i et diré que sí, de Josepa Sopeña Feu, és l’obra guanyadora del XXII Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida. Dels 18 originals presentats en l’edició de 2016, aquesta obra és la que ha estat mereixedora dels 4.000 euros amb què la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida dota el guardó, i que serà publicada el 2017 a la col·lecció L’Eclèctica d’Edicions Bromera. El veredicte del jurat s’ha anunciat la nit d’aquest divendres 9 de desembre, en l’acte celebrat a Quatretonda (la Vall d’Albaida), davant d’un centenar de persones representatives del teixit social, empresarial i polític de la Vall d’Albaida i de les comarques del voltant.

L’obra destaca per estar bastida mitjançant el joc de converses entre Helena i Elsa a través de la xarxa, del telèfon i dels records, aportant ritme i creativitat a la narració. A més, l’ofici de l’autora està present també a l’hora de connectar els diferents personatges i trames que hi intervenen amb un domini del llenguatge notable. Aquestes són les peculiaritats que ha destacat el jurat format per Alfred Aranda, Enri Mollà, Josep Penadés, Joan Torró i Sílvia Muntadas, amb el conseller de Cultura de la Mancomunitat i alcalde d’Alfarrasí, Fede Vidal, com a secretari d’un jurat que també ha destacat que “es tracta d’una obra molt completa, ben travada, que presenta un relat teixit amb ritme i originalitat, que demostra l’ofici de l’autora”.
 

Foto. Mancomunitat de la Vall d'Albaida.

Josepa Sopeña Feu va nàixer a Almenar (Segrià) i és professora d’anglès al Maresme (Barcelona). Demana-m’ho així i et diré que sí és la seua primera novel·la després d’iniciar-se com a escriptora amb diversos contes i relats que han merescut diferents reconeixements.

El Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida és l’únic guardó en literatura eròtica convocat per una institució pública en tot l’estat. Tant per la seua dotació econòmica com, sobretot, per la seua peculiaritat, conforma una de les principals convocatòries literàries del territori valencià. És un dels principals esdeveniments culturals impulsats des de l’ens comarcal que compta amb una destacada rellevància pública, com demostra la procedència ben diversa dels autors que concorren al premi. En aquest sentit, han apuntat que 12 de les obres provenen de terres valencianes, amb una destacada presència de la Vall d’Albaida amb quatre, que és el mateix nombre que les arribades de terres catalanes. Finalment, dues candidates han arribat de les Illes Balears.

En l’acte de lliurament del premi, el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Fede Vidal, va garantir que “des de la Mancomunitat utilitzarem tots els mecanismes al nostre abast per a dignificar aquest premi i assegurar les futures edicions” perquè encara que el moment econòmic actual no siga el desitjable, “la cultura ha de ser de tots i per a tots i el premi forma part de la marca Vall d’Albaida”.
 
La Veu
 
next