Diari La Veu del País Valencià
Una jornada reflexiona sobre l’impacte de la corrupció en la societat
RedactaVeu / València

Els propers dijous 15 i divendres 16 de desembre, la Facultat de Dret de la Universitat de València acollirà la ponència titulada “Ètica i transparència: adéu a la corrupció?”, que reunirà catedràtics de ciències polítiques, periodistes i actors socials del País Valencià per a reflexionar al voltant de l’impacte de la corrupció en la societat i les eines disponibles per a atallar-la.

En aquesta activitat, es reflexionarà sobre si aquesta és una societat corrupta, si el marc jurídic actual és suficient o com les polítiques públiques i el compromís ciutadà poden construir una nova ètica social i política, entre d’altres. Qüestions que planaran durant tota la Jornada GO!, organitzada per la Delegació de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València, que gestiona el diputat Roberto Jaramillo.

“Rendir comptes forma part de la cultura de govern obert que impulsem des de la Diputació de València; és una cosa que s’ha de normalitzar en el plànol polític. Els governants han d’explicar la gestió que s’ha fet, quines coses s’ha deixat per fer i per què, què ha eixit bé o què ha eixit malament”, ha explicat el diputat. En aquest sentit, Roberto Jaramillo intervindrà juntament amb el cap de Servei de Transparència de la Diputació, Ricard Martínez, en una ponència sobre rendició de comptes i, en concret, sobre els resultats de gestió en el desplegament de l’Estratègia per a enfortir la cultura de transparència i obertura de la Diputació de València.

Programa de la Jornada GO!

Els catedràtics de Ciències Polítiques i de l’Administració Carles Ramió, de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), i Manuel Villoria, de la Universitat Rei Juan Carlos (Madrid), reflexionaran sobre la sociologia de la corrupció i l’ètica en el govern. Com a colofó a les seues ponències, es projectarà el documental que fou candidat a 5 nominacions en els Goya 2016, Corrupció: l’Organisme nociu, en presència del seu director, Albert San Feliu.

>

Vídeo: Canal Pandoraboxtv.

Així mateix, la jornada abordarà el relat de la corrupció a través de les paraules de l’escriptor Sergi Castillo, autor del llibre Yonkis del dinero, i dels periodistes Juan Nieto i Ignacio Calle, d’El Mundo i La Sexta, respectivament.

El 16 de desembre, la professora titular de Dret Penal de la Universitat de València Ángeles Jareño analitzarà el marc juridicopenal i els seus límits per a casos de corrupció. El tancament a les jornades el faran els agents socials contra la corrupció, representats per Consuelo Vidal, de l’Observatori ciutadà contra la corrupció; Ana Maria Forts, de la Plataforma Societat Civil contra la Corrupció i la Fundació per la Justícia, i Antonio Penadés, d’Acció Cívica contra la Corrupció.

Obertura al públic

Les jornades són de caràcter obert per a la ciutadania i estan adreçades especialment a empleats de l’administració local que despleguen la seua activitat en Transparència i Govern Obert, càrrecs electes municipals amb competències en aquesta matèria, investigadors i estudiants universitaris.

Les places estan limitades a l’aforament de la sala i per a inscriure’s és necessari enviar un correu electrònic abans del 13 de desembre a [email protected] amb les dades de contacte (nom, cognoms, telèfon i correu electrònic) del participant.

Comparteix

Icona de pantalla completa