Javier Cid / València.

Sembla que l’arenga de Prandelli d’ahir i les dures paraules del tècnic italià en roda de premsa no han tingut massa efecte en els jugadors d’un València que s’enfila a Segona Divisió i que passarà les festes de Nadal en descens, en cas que l’Sporting puntue, després d’un partit pèssim a Donosti enfront d’una Real Societat molt superior.

Els bascos s’han avançat 2-0 amb doblet de Wilian José en la primera part. Després, Parejo ha retallat des del punt de penal abans del descans. En la represa, la Real ha errat un penal infantil d’Aderllan Santos i, en el descompte, Juanmi ha fet el 3-1 i Bakkali, ja sense temps anotava el 3-2 final.

Només començar el partit, als dos minuts de joc, s’ha perdut qualsevol esperança de reacció per part València quan, en una pilota parada mal defensada pels valencians, Wilian Jose ha anotat el primer gol rematant a plaer i ha posat les coses difícils a un València que rep gol sempre.

La Real Societat ha sigut l’equip dominador de la primera part front a un València que, un partit més, no ha estat a l’altura. L’equip valencià no ha olorat la pilota i, al minut 15, en una treta de córner, Wilian José, de nou, ha rematat a plaer davant de Parejo.

Prandelli ha mogut la banqueta cansat de la falta d’intensitat dels seus i ha donat entrada a Santi Mina per Fede, un canvi que l’ha apropat a la porta d’eixida en aquest mercat estival. Un minut després d’entrar al camp, el jugador gallec ha provocat un clar penal d’Iñigo Martínez després d’una acció en la qual ha mostrat el seu potencial físic. Parejo ha fet el 2-1 i ha deixat els de Prandelli amb vida al descans.

En la represa, la Real Societat ha hagut de substituir el golejador Wilian José per Juanmi, per culpa d’una dura entrada d’Aderllan Santos. El central brasiler del València ha comès, quan el partit portava una hora de joc, un penal molt absurd; però, Diego Alves, el ‘parapenals’ del València, ha salvat el seu equip en aturar el tir de Carlos Vela.

Amb vint minuts per davant, el València volia remuntar i Prandelli no s’ha oblidat aquesta vegada de Bakkali, al qual ha donat entrada per substituir un desaparegut Munir. Pocs minuts després, ha debutar en Primera Divisió, per fi, el canterà Carlos Soler, que en la seua primera jugada ha tingut l’empat. El València s’ha animat, amb un plus d’intensitat, frescor i velocitat. No obstant això, aquests ànims no s’han concretat en ocasions clares i Cancelo ha estat expulsat per doble targeta groga en el 84.

Ja en el 90, en una contra, la Real Societat ha sentenciat el partit amb un gol de Juamni després d’una passada magnífica de Vela. Finalment, Bakkali ha fet el 3-2 a partir d’una gran jugada en la qual ha mostrat velocitat, potència i regat. A les postres, zero punts i, si guanya l’Sporting, el València es veurà tot un mes en descens. 12 punts en 15 partits, els pitjors números de la història del club valencià.