Diari La Veu del País Valencià
ʺInsubmissió davant el brutal apartheid sanitariʺ
La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha acusat el Consell de “practicar un racisme institucional brutal”, tal i com es desprén de les dades recopilades per l’Observatori del Dret Universal a la Salut del País Valencià (Odusalud) i deixen la tremenda xifra de 35 immigrants que es queden sense sanitat cada mes al País Valencià”.

Albiol insta el Consell a “trencar amb la crueltat que suposa aquesta reforma sanitària imposada per Rajoy, i a practicar de forma urgent i necessària la insubmissió”.

Albiol recorda que altres comunitats autònomes no estan aplicant la retirada de la targeta sanitària als immigrants, com és el cas d’Euskadi o Andalusia.

“Demanem a Fabra que seguisca l’exemple d’aquestes comunitats i done l’esquena d’una vegada per totes a una reforma que està costant la salut i pot costar la vida a moltes persones”, assenyala Albiol.

La diputada d’EUPV subratlla que retirar l’atenció sanitària als immigrants sense papers “és un exercici de crueltat horrible. És indignant que la Generalitat practique aquest apartheid sanitari que vulnera el dret universal a la salut de les persones”, critica.

La síndica d’EUPV, Marga Sanz, preguntarà al president Alberto Fabra en la pròxima sessió de control d’aquesta setmana sobre les retallades en sanitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa