L’Escalante programa teatre compromès amb la memòria històrica per primera vegada

El Teatre el Musical acull el cicle amb quatre espectacles d’arts escèniques del 20 al 22 de desembre
12 desembre 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Després de trenta anys des que l’Escalante iniciara la seua activitat escènica, el centre teatral ha inclòs dins la seua programació un cicle dedicat a la memòria històrica. Aquest està adreçat a un públic adult i serà paral·lel al familiar que continua a hores d’ara representant-se al Teatre el Musical (TEM) al Cabanyal, espai que està acollint les propostes de l’Escalante fins que concloguen les obres que estan tenint lloc a l’edifici.

Així doncs, Josep Policarpo, actual director del centre teatral, ha apostat per quatre espectacles que “examinen el món amb una visió crítica, i que es podran veure del 20 de desembre al 22 del mateix mes. El cicle s’obrirà amb La piedra oscura, de Centro Dramático Nacional y Lazona Teatro (20h) una “vibrant peça sobre la memòria com a espai de justícia i la necessitat de redempció” i que ha rebut el reconeixement a través de 5 Premis Max.

De la mà de Meriyanes Produccions recorrerem en Kilòmetres (20h) la història d’una família i el seu particular periple dins del marc de la Guerra Civil. El dia 22 tancarà el cicle dues peces breus d’autores valencianes, A mí nunca me cortó la cabeza, de Lupa Teatro i Yo maté a Carmencita Polo, de Mafalda Bellido, dues històries “molt diferents, íntimes i properes, que combinen l’humor i el drama per a cercar la complicitat del públic a través de dos originals relats” apunten des de l’Escalante.La Veu
 
next