Diari La Veu del País Valencià
L’Escalante programa teatre compromès amb la memòria històrica per primera vegada

RedactaVeu / València.

Després de trenta anys des que l’Escalante iniciara la seua activitat escènica, el centre teatral ha inclòs dins la seua programació un cicle dedicat a la memòria històrica. Aquest està adreçat a un públic adult i serà paral·lel al familiar que continua a hores d’ara representant-se al Teatre el Musical (TEM) al Cabanyal, espai que està acollint les propostes de l’Escalante fins que concloguen les obres que estan tenint lloc a l’edifici.

Així doncs, Josep Policarpo, actual director del centre teatral, ha apostat per quatre espectacles que “examinen el món amb una visió crítica, i que es podran veure del 20 de desembre al 22 del mateix mes. El cicle s’obrirà amb La piedra oscura, de Centro Dramático Nacional y Lazona Teatro (20h) una “vibrant peça sobre la memòria com a espai de justícia i la necessitat de redempció” i que ha rebut el reconeixement a través de 5 Premis Max.

De la mà de Meriyanes Produccions recorrerem en Kilòmetres (20h) la història d’una família i el seu particular periple dins del marc de la Guerra Civil. El dia 22 tancarà el cicle dues peces breus d’autores valencianes, A mí nunca me cortó la cabeza, de Lupa Teatro i Yo maté a Carmencita Polo, de Mafalda Bellido, dues històries “molt diferents, íntimes i properes, que combinen l’humor i el drama per a cercar la complicitat del públic a través de dos originals relats” apunten des de l’Escalante.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa