Diari La Veu del País Valencià
L’executiva de Compromís acaba sense acord sobre les demandes dels independents

RedactaVeu / València.

Aquesta vesprada, a la seu de Compromís, a València, ha tingut lloc l’executiva del partit on, tal com ha informat aquest diari les darreres setmanes, els impulsors del Manifest 12-D, que demanaven que “es tinga en compte la Gent de Compromís i el seu grau de representació” dins la coalició, han presentat per registre d’entrada aquest manifest adreçat a l’executiva nacional.

Quasi un centenar de persones s’han mantingut a la porta de la seu de Compromís per donar suport als companys que portaven, junt al document, fins a 519 persones adherides, segons les xifres que han confirmat a aquest diari, encara que “a hores d’ara continuen entrant adhesions al correu que havíem habilitat”, han afegit els impulsors.

A boqueta nit, els ànims dels concentrats a l’exterior es mostraven baixos, “no tenim confiança”, ens advertien, sobre el fet que l’executiva tractara la petició del manifest ni que s’arribara a cap decisió al respecte. No obstant això, per altra banda, sí s’han mostrat “satisfets per les mostres de suport”, com bé palesen les nombroses adhesions.

Cap a les 21h han començat a marxar els líders de cadascun dels partits que formen la coalició i la informació que han donat apunta que “no hi ha acord sobre eixe document”, encara que s’ha afirmat que des de Compromís “seguirem treballant sobre això”. Així mateix, Àgueda Micó, a la seua eixida, ha afirmat que “no hi hauria negociació sense la presència de Gent de Compromís”, unes declaracions que els impulsors han acollit de bon grat: “sembla que per al BLOC, sense nosaltres, no hi haurà negociació”, és a dir, que “continuaran” negociant.

Posteriorment, ha estat Joan Baldoví qui ha confirmat, en abandonar la seu, que “hui no hi haurà acord” sobre les demandes de Gent de Compromís, ni s’abordaran les qüestions que planteja el document sobre la reformulació de la coalició.

Comissió de Coordinació Institucional

Per altra banda, la coalició ha decidit crear una Comissió de Coordinació Institucional, que es reunirà dimecres per primera vegada, on hi assistiran la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; el president de las Corts, Enric Morera, els consellers Vicent Marzà, Manuel Alcaraz, Rafa Climent i Elena Cebrián, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, representants municipals com l’alcalde de València, Joan Ribó, el portaveu en las Corts, Fran Ferri, i els portaveus en el Congrés espanyol, Senat i Parlament Europeo, Joan Baldoví, Carles Mulet i Jordi Sebastià.

Comparteix

Icona de pantalla completa