Desconvocada la vaga de manipuladors de cítrics

Després d’un acord ‘satisfactori’ per als treballadors
13 desembre 2016 01:00h

Xavier Pérez / València.

A ningú se li escapa que el treball dels magatzems de taronja és molt dur i que les condicions laborals durant dècades han sigut molt adverses, especialment per a les manipuladores de cítrics.

Després de 15 hores de negociació entre els sindicats UGT i CCOO s’ha signat amb la patronal- Comité de Gestió de Cítric i les cooperatives- un preacord que evitarà la vaga dels treballadors en plena campanya de la taronja i que tenia previst començar el dia 15 de desembre.

Dèlia García, secretària del sector Agrari i Manipulat Hortofrutícola d’UGT-FICA-PV ha manifestat a La Veu, només acabar la negociació amb la patronal, que aquest acord “és molt satisfactori perquè millora en drets l’anterior conveni i açò és molt important després de l’aprovació de la Reforma Laboral”.

García ha afegit que el preacord, que es signarà definitivament en breu, “ens dóna als treballadors una tranquil·litat durant tres anys” i ha remarcat que un dels punts més importants aconseguits en la negociació és “la ultraactivitat del conveni”.

Altres demandes que ha acceptat la patronal són “el pagament de la nocturnitat a un 10%, o que les encaixadores sense experiència, les que hagen treballat en altres empreses, rebaixen de 75 dies a 30 i les de nova incorporació 30 dies en l'empresa”, ha dit aquesta representant sindical.

També es respectarà les hores per anar al metge, es podran acordar diverses hores extres acord empresa-comité i “la novena hora no es podrà aplicar si l'empresa no compleix l'horari laboral”, ha ressaltat Dèlia García.

En les excedències voluntàries es mirarà la regulació per poder prorrogar quant el treballador no ha demanat el màxim i, quant a l’increment salarial, quedarà així: aquesta campanya 1,8% en efectes des de l'1 de desembre i la resta dels altres 3 anys 1,25% cada any.

Dèlia García ha volgut agrair el suport del treballadors i dels delegats sindicals per aconseguir aquestes millores.


La Veu
 
next