Diari La Veu del País Valencià
Expresident de la CNMV: La CAM tenia un test amb biaix per a vendre preferents
L’expresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Julio Segura, ha afirmat hui que el test elaborat per la CAM per establir la idoneïtat d’un client a l’hora de vendre-li participacions preferents tenia “un marcat biaix per a donar resultat positiu”.

Segura ha comparegut en la comissió de les Corts Valencianes que investiga la intervenció de la CAM per part del Banc d’Espanya, on ha reconegut que en la caixa van haver-hi diverses deficiències, i que hi ha oberts expedients per retards en la informació que la caixa tenia obligació de presentar.

Sobre les preferents, ha assenyalat que en el 26% dels casos “no es va avaluar al client la idoneïtat de l’operació”, mentre que el 72% de les operacions considerades idònies “no ho serien”, ja que el test preceptiu per a comercialitzar aquest producte complex tenia “un marcat biaix per a donar resultat positiu”.

Ha afirmat que es van detectar irregularitats en les tres recerques fetes per la CNMV sobre la comercialització de participacions preferents que va fer la CAM entre juny i setembre de 2009, encara que ha destacat que ʺprohibir la comercialització d’aquest producte complex era impossible”.

Segura, qui ha explicat la labor de la CNMV entre els anys 2008 i 2011 en la CAM, ha assenyalat que el sistema de prejubilacions aprovat per als directius “no es pot considerar un fons de pensions ni similar” i al seu judici, “l’omissió d’aquesta informació va impedir que fóra avaluat pels consellersʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa