Diari La Veu del País Valencià
Mollà: ‘Necessitem unes línies ferroviàries dignes per frenar la pèrdua de passatgers’
RedactaVeu / València

La portaveu del grup municipal de Compromís i diputada en les Corts, Mireia Mollà, ha lamentat que les últimes dades oferides per Renfe, mostren que “les polítiques d’infraestructures de Foment marginen les comarques del sud i ens aboquen a utilitzar altres mitjans de transport”, fet que ve demostrat, apunta, pel descens de passatgers del tren.

Mollà recorda que les últimes xifres de Renfe mostren “l’absència absoluta de canvis importants en les infraestructures i serveis dels últims anys” i que en un informe de 2015, “el nucli de rodalia Alacant-Múrcia va registrar un descens de 130.000 passatgers en un any”.

Des de Compromís reclamen l’electrificació de les vies, “una de les úniques infraestructures del país que es troba en aquesta situació i l’única de tot l’arc mediterrani sense modernitzar”, i la creació d’una doble via, “soterrant-la en les zones que siga necessari”. “Tenim molt clar la importància d’aquesta línia que transporta més de 2,8 milions de passatgers cada any, fet que la converteix en una infraestructura especialment demanada i rendible. Malauradament, es troba en un estat obsolet”, lamenta la portaveu.

La modernització de la línia Alacant-Múrcia, “la gran assignatura pendent”

Per a Mollà, la modernització de la línia Alacant-Múrcia i la seua adequació “és una de les grans assignatures pendents del Ministeri de Foment des de fa més de vint anys” i considera que el ferrocarril que uneix Elx i Alacant “seria la base perfecta per l’execució d’un accés ferroviari amb connexió amb l’aeroport de l’Altet”, que hui bat un nou rècord de passatgers i supera les previsions del mateix aeròdrom arribant als 12 milions de passatgers.

Comparteix

Icona de pantalla completa