Diari La Veu del País Valencià
Elx suspén l’actuació de Jorge Cremades per les seues declaracions masclistes
L. Part / Elx

Al País Valencià alguns ja el coneixen com ‘el nou Francisco’. Ha sigut aquest divendres quan el nom de l’alacantí Jorge Cremades ha pujat al més alt dels cels digitals en aconseguir situar-se com a Trending Topic a nivell estatal durant unes hores, després que l’Ajuntament d’Elx haja decidir suspendre, de forma fulminant i per les seues declaracions masclistes, l’espectacle de monòlegs que aquest youtuber i humorista (sic) tenia previst oferir el pròxim 28 de gener al públic del Gran Teatre d’Elx, segons ha anunciat en Ràdio Elx la regidora d’Educació il·licitana, Patricia Maciá.

Macià ha declarat a l’esmentada emissora que la suspensió “de forma taxativa” de l’espectacle de monòlegs previst, titulat ‘T’odie, però com a amic’, de Jorge Cremades, obeeix al fet que “aquest Ajuntament ha adquirit una responsabilitat i un compromís cap a la Igualtat i no pot permetre’s aquest tipus d’errors”. En aquest sentit, cal apuntar que el consistori d’Elx treballa en l’actualitat en la redacció d’un Pla d’Igualtat que preveu aplicar de forma transversal en tota la seua activitat municipal.

Jorge Cremades ha sigut criticat en nombroses ocasions pel seu discurs i actitud masclista. En els seus vídeos les dones solen aparèixer en un rol de persones controladores o neuròtiques. Recentment havia declarat en un digital que “hi ha més violacions a homes que a dones”, la qual cosa ha generat un torrent de reaccions a les xarxes, on se l’acusa de masclista, entre altres floretes. En diverses ocasions ha hagut d’eliminar vídeos i piulades, on fins i tot se l’ha acusat de fer, suposadament, apologia de la violació.

Compromís, satisfet per la decisió de l’Ajuntament d’Elx

Des de Compromís per Elx han expressat la seua “satisfacció” amb “l’encertada i ràpida” decisió de l’Ajuntament d’Elx per cancel·lar l’espectacle, al temps que han volgut condemnar les afirmacions masclistes publicades en el diari L’Español”.

“El simple tracte que l’humorista fa sobre una problemàtica tan gran i que es cobra la vida de moltes dones cada any, no es pot consentir ni tolerar. Aquest tipus de raonaments i comentaris realitzats per un personatge públic no ajuden en absolutament gens a conscienciar sobre aquesta xacra, el respecte a les persones i la igualtat de gènere”, ha manifestat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà. “Al contrari -continua la portaveu- aquest tipus d’afirmacions alimenten uns odis que, al nostre parer, inciten més aviat a aquests comportaments masclistes”

En el moment de redactar aquesta informació, les reaccions a la xarxa no decauen. Com podeu veure en les piulades, li diuen de tot menys bonic…

Comparteix

Icona de pantalla completa