Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública reclama la reversió de les cinc concessions

RedactaVeu / Elx.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ha celebrat aquest dimarts la seua primera taula informativa en la qual ha destacat com a principal objectiu la “reversió immediata” de la titularitat dels centres i que tornen a ser administrats per la Generalitat.

L’Hospital Universitari del Vinalopó, a Elx, ha acollit la primera trobada d’aquesta organització que integra representants dels treballadors de centres privats a Alzira i Manises a la demarcació de València i Dénia i Torrevella a la d’Alacant, a més de l’il·licità, segons ha informat el Comitè d’empresa d’aquest centre en un comunicat.

En la sessió, la plataforma ha donat a conèixer a ciutadans i usuaris alguns dels objectius i ha exposat diverses crítiques a l’actual model de gestió privada en els cinc hospitals, cosa que els assistents han rebut amb “gran acollida i acceptació”

A més que la Conselleria de Sanitat i Salut Pública torne a assumir la titularitat d’aquests centres, l’organització ha exigit que es respecten els drets dels treballadors –després que l’any passat denunciaren excés d’hores o falta de cobertura de baixes en l’Hospital del Vinalopó–, “més esforç” a adoptar polítiques sanitàries preventives i una “major democràcia i transparència” en la gestió de la sanitat.

Al mateix temps, els treballadors han subratllat la necessitat que els cinc hospitals compten amb un finançament adequat i “sense desviaments a empreses fiscals”, al costat del compliment del principi d’igualtat en l’accés a llocs de treball en sanitat i la derogació de “les lleis que siguen necessàries” per a així garantir el dret a la protecció de la salut.

Per la seua banda, els usuaris de l’hospital han traslladat als responsables de la plataforma la seua “clara percepció” de l’”esgotament físic i mental dels metges”, així com altres situacions de “falta de personal o demores elevades en les citacions en diverses especialitats mèdiques com traumatologia, dermatologia o nefrologia”, entre d’altres. Alguns d’aquests casos detectats per la plataforma s’han derivat al Servei d’Informació i Atenció al Pacient (SAIP).

Després d’aquesta primera taula, la plataforma ‘Tots som cinc’ en defensa de la sanitat pública té previst un calendari d’assemblees informatives per diferents punts de la ciutat d’Elx. La pròximes seran aquest dissabte 17 de desembre en el centre de salut del Toscar, seguida el dimarts 20 en el departament sanitari d’Altabix i l’última el dilluns 9 de gener en la plaça de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa