Diari La Veu del País Valencià
Les promeses de l’automobilisme mundial es proven al Circuit Ricardo Tormo

RedactaVeu / Xest.

El Circuit Ricardo Tormo celebra aquesta setmana cinc jornades d’entrenaments de joves pilots d’automobilisme que participaran, el proper any, en els diferents campionats de Fórmula 4, Fórmula 3 i Fórmula Renault que se celebren per tota Europa.

Més de cent persones, procedents de quatre dels cinc continents, participen aquests dies en les sessions que 17 equips posen a la seua disposició. Es tracta de proves de selecció que duen a terme les escuderies per triar els seus pilots de la temporada 2017.

Durant les jornades, a més, prop de quaranta participants treballen cada dia amb equips com Prema, ADM, Jenzer Motorsport, Arden, Fortec, Mucke, Carlin o Tech1, que estan enrolats en la major part dels certàmens que formen l’escala cap a la Fórmula 1.

Aquests entrenaments s’han realitzat els darrers 15 anys i per ells han passat pilots que han aconseguit consagrar-se en el món de l’automobilisme, com ara Carlos Sainz Junior, Carmen Jordá, Jaime Alguersuari, Daniil Kvyat, Adam Caroll, Felipe Nasr, David Fumanelli, Kevin Magnussen, Max Verstappen o Pascal Wehrlein.

Entre els participants hi ha dos locals, el castellonenc Roberto Merhi, que en la jornada inicial va prestar la seua col·laboració a Porteiro Motorsport en la posada a punt del seu monoplaça de Fórmula 4, i els valencians Marta García i Eliseo Martínez, que després d’una brillant carrera en el món del kàrting de la mà de la Fórmula de Campions comencen a obrir-se camí en el món dels monoplaces.

Els entrenaments es desenvolupen amb els monoplaces dividits en dues categories en funció del seu temps per volta. D’una banda, els Fórmula 4 i, d’un altra, els Fórmula Renault 2.0 i els F3, que són molt més ràpids. Tots aquests roden en sessions d’una hora, temps en què els equips van donant instruccions als seus provadors perquè aconseguisquen arribar a les màximes prestacions en el període de temps més curt possible.

Els aficionats que desitgen assistir a les proves podran seguir l’acció dels monoplaces des de la Tribuna de Boxs del Circuit Ricardo Tormo amb accés gratuït.

Comparteix

Icona de pantalla completa