Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Volem Corredor Mediterrani, no un corredor ‘madriterrani’’
L. Part / València

“Tenim una posició sòlida de país. Hui mateix Puig està reclamant el Corredor Mediterrani, que és una infraestructura fonamental per al nostre futur. Volem Corredor Mediterrani, no un corredor ‘madriterrani’, que es el que propugna el Govern estatal”.

En aquests termes s’ha expressat el president de les Corts, Enric Morera, durant una entrevista en el programa Els Matins, de TV3, que condueix Lídia Heredia.

“Estem funcionant bé, però tenim un problema d’infrafinançament i de falta d’inversió pública territorialitzada. És un escàndol que rescaten les concessionàries de les autopistes de Madrid mentre nosaltres continuem patint la falta d’un eix fonamental com és el corredor mediterrani”, ha lamentat Morera.

A principis de 2017 ja estarà en marxa la nova RTVV

Durant la conversa i preguntat per la data de reobertura de la nova RTVV, Morera ha dit que calcula que “per a principis de 2017 ja estarà en marxa”. “La via que s’ha escollit és la de fer un nou model, i prompte tindrem una radiotelevisió del segle XXI. Un element vital per a tindre una finestra al món”, ha afegit Morera, qui ha subratllat el fet que ja ha estat aprovada la norma per convenir la reciprocitat amb TV3 i IB3 i intercanviar emissions.

Enric Morera en un moment de l’entrevista.

Qüestionat per com està funcionant la coalició de Compromís i el Partit Socialista del País Valencià amb el suport des de les Corts de Podem, Morera ha respost que “amb innovació” i ha destacat que pel que fa a la presidència de les Corts, “en un any i mig hem arribat en les Corts a més acords i més consensos que en els últims 20 anys”, la qual cosa, ha apuntat, el fa suposar que “estem demostrant que des de la diversitat es governa de forma eficaç per a solucionar els problemes de la gent”.

El vestit constitucional s’ha quedat curt

Pel que fa a una possible reforma constitucional, el president del Parlament valencià ha indicat que “el vestit de la Constitució s’ha quedat curt” i que “nosaltres, com a valencians que vam estar absents i no tinguérem força en eixa transició, volem estar com a protagonistes” en eixa reforma “i exigir no només des de la nostra visió com a valencians, sinó també per a superar les ineficàcies d’un estat molt ineficient”. “Volem ser protagonistes, volem dir la nostra i volem participar des d’una posició valenciana que hem anat configurant a les Corts Valencianes”, ha subratllat.

>
La recentralització de l’Estat ens afecta de forma cruel als valencians

Preguntat per com es veu des del País Valencià la situació política a Catalunya, Morera ha explicat que veu una situació d’una “certa conflictivitat” provocada pel tancament de qualsevol diàleg per part del PP i una recentralització de l’Estat, que això també ens afecta molt als valencians d’una forma molt cruel”. Segons Morera, l’actual situació “no permet ser optimista”.

Al llarg de l’entrevista, el president Morera ha abordat també el problema de l’infrafinançament que pateix el País Valencià, “motor de l’economia, comunitat exportadora, i territori en què estem creant més ocupació gràcies a les noves politiques”, i ha explicat que la seua formació dóna suport al referèndum i que creu que la inhabilitació de Forcadell seria una “pèrdua democràtica” amb conseqüències molt negatives.

Comparteix

Icona de pantalla completa