Diari La Veu del País Valencià
Difonen com un alçament neonazi una desfilada de Moros i Cristians

RedactaVeu / València

“Els alemanys marxen pels carrers vestits de croats i amenacen amb una nova croada perquè es veuen envaïts pels musulmans”. És el text que el tuiter nord-americà Steve Hirsch va compartir en el seu compte acompanyat d’un vídeo, que s’ha repiulat ja més de 5.000 vegades des del 5 de desembre.

Però els protagonistes de les imatges ni són alemanys ni el vídeo està gravat a Alemanya. En realitat es tracta d’un moment de la festa de Moros i Cristians de Múrcia, en el qual desfilen els Templaris de Caravaca durant les festes de 2015, i que va ser pujat al Facebook per un dels assistents.

>

Vídeo: Canal Deplorable Autumn Rainwater.

El compte de Hirsch no és el primer en apropiar-se d’un vídeo i vendre’l com una manifestació de força ària, ja que la web Snopes ja va haver de desmentir al desembre que una marxa de moters fóra en realitat un grup de musulmans que demostraven estar preparats per a una suposada guerra.

Hirsch es presenta en Twitter com a seguidor de Trump i es defineix com a nacionalista. També usa l’etiqueta #MAGA (Make America Great Again), que a més de ser l’eslògan del president electe és un senyal d’identitat habitual en xarxes per als membres de la ultradreta nord-americana.

Comparteix

Icona de pantalla completa