Diari La Veu del País Valencià
Violoncels i contrabaixos solidaris amb dones víctimes de violència sexual

RedactaVeu / Catarroja.

Les agrupacions musicals valencianes Els FaGreus de L’Artesana de Catarroja i l’Ensemble Palau han iniciat, des de setembre de 2016, un projecte de replegada de materials utilitzats per a instruments de corda que té com a principal objectiu donar suport, a través d’una donació, al projecte pedagògic-musical ‘En Armonía: Orquesta de cuerdas María Jacinta’, que es realitza a la ciutat boliviana de Santa Cruz de la Sierra, des de l’any 2014.

El projecte ‘En Armonía: Orquesta de cuerdas María Jacinta’ es desenvolupa a la Llar María Jacinta, institució que acull dones i xiquetes que han patit diversos tipus de violència sexual en les pròpies llars, i és, en aquest espai, on poden estudiar o aprendre un ofici. A través d’aquest projecte pedagògic-musical, tracten de reforçar la seua identitat i la seua capacitat de resiliència, i així millorar la seua qualitat de vida.

La recollida està realitzant-se a diferents comunitats autònomes com: Andalusia, Aragó, Balears i el País Valencià, a través de la participació dels departaments de corda de diversos centres educatius musicals i agrupacions professionals, i on també participen botigues de música com: Luthiers Clar i Consolat de Mar, aportant materials i instruments per a la donació i junt a la col·laboració de l’ONG Músics Sense Fronteres. Aquesta recollida finalitzarà a finals de gener de 2017 i té, com a punt principal d’entrega, la seu de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja (les donacions, podran fer-se de dilluns a divendres de 17:30 a 20 hores, en horari de secretaria)

L’agrupació musical Els FaGreus realitzaran, el pròxim dissabte 7 de Gener de 2017 a les 19.30 h, un Concert Benèfic a la Casa de la Cultura de Catarroja amb la finalitat de recollir finançament per a l’enviament a Bolívia. El preu de les entrades benèfiques és de 2 euros i es podran obtenir a la secretaria de la SM L’Artesana de Catarroja a l’horari de secretaria, a partir del 19 de desembre de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa