Diari La Veu del País Valencià
El Llevant consolida de nou el liderat després de vèncer el Rayo (1-0)

Javier Cid / València.

El Llevant es va imposar al Rayo Vallecano gràcies a un gol de Campaña a meitat del primer temps en un partit en què la victòria li permet reforçar el liderat i augmentar l’avantatge als set punts després de dos victòries consecutives davant el Tenerife i la d’ahir davant el Rayo Vallecano.

L’equip valencià va portar la iniciativa des de l’inici, amb un control del joc encara que sense excessiva profunditat, mentre que l’equip madrileny tractava de buscar les seues opcions al contraatac. Quan millor estava el Llevant, el Rayo va tenir la millor ocasió del primer període després d’una jugada d’Embarba que va rematar Javi Guerra i que el central llevantinista Chema va salvar sota dels pals amb Rubén ja batut.

A partir d’aquesta acció, el Llevant va mantenir el domini del partit i de la pilota. Va començar a rondar més l’àrea de l’equip madrileny fins que a l’equador del primer període un centre perfecte de Verza va ser rematat de cap a gol per Campaña.

El Llevant es va sentir molt còmode després del gol mentre que al Rayo li costava crear perill. Tanmateix, una desafortunada lesió de Chema la va aprofitar el Rayo per aconseguir crear alguna ocasió de gol i estirar el seu joc abans d’arribar al descans.

La represa va ser diferent de la primera part. Ara era el Rayo qui havia de dur el pes del partit, malgrat que no creava ocasions perilloses i el Llevant el que aguantava per eixir a la contra. L’equip valencià no conduïa el partit, però no patia davant un Rayo més dominador, però poc ofensiu.

Al final, la falta de joc ofensiu de l’equip de Rubén Baraja, que només tenia com a recurs enviar balons penjats a Manucho, va fer que tornaren a Vallecas amb una derrota davant un Llevant que va saber gestionar millor el partit i que en quatre dies ha aconseguit dues victòries fonamentals per afermar-se al capdavant de la taula classificatòria.

Fitxa tècnica:

1 – Llevant: Raúl, Pedro López, Postigo, Chema (Rober Pier, m.37), Toño, Verza, Natxo Insa (Lerma, m.60), Campaña, Morales, Rubén i Roger (Jason, m.68).

0 – Rayo Vallecano: Gazzaniga, Quini, Ze Castro, Daurat, Rat (Aguirre, m.56), Baena (Fran, m.68), Trashorras, Àlex Moreno, Embarba (Manucho, m.74), Miku i Javi Guerra .

Gol: 1-0, m.23: Campaña.

Àrbitre: Díaz de Mera Escudero (comitè castellanomanxec). Va amonestar pel Llevant a Campaña i Pedro López i pel Rayo Vallecano a Ze Castro, Miku i Javi Guerra.

Incidències: Partit disputat a l’estadi Ciutat de València davant 9.700 espectadors i corresponent a la jornada 16, ajornat per la pluja el 27 de novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa