Diari La Veu del País Valencià
Actes sobre el món de la pilota, els ‘nanos’ i gegants i la dolçaina a Alacant
RedactaVeu / Alacant

El programa ‘Desembre Tradicional’, engegat enguany per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, i d’accés lliure i obert a tots els públics, proposa diversos actes sobre cultura popular per a aquest dijous i divendres, dies 15 i 16 de desembre, en el Centre Municipal de les Arts, en el nucli antic de la ciutat. El món de la pilota valenciana, dels ‘nanos’ i gegants, de les festes tradicionals alacantines o dels dolçainers i tabaleters tindran lloc dins de les xerrades i conferències previstes.

Actes dijous 15; pilota, ‘nanos’ i gegants i floklore popular

Aquest mateix dijous, a partir de les 18 hores, en el Centre de les Arts -Plaça de Quijano, 2- s’oferirà una conferència sobre “La pilota valenciana a Alacant”, impartida per Lluís Soler, president del Club de Pilota Alacant. Una hora més tard, a les 19 hores, Antonio Sánchez Pérez, president de la Colla de Nanos d’En Romeu, parlarà sobre “Els nanos i gegants al segle XX”. Les ‘Festes tradicionals d’Alacant i folklore popular’ és el títol que, a les 20 hores, desenrotllarà en una altra xarrada Òscar Llopis, president de la Federació de Festes Tradicionals d’Alacant, i Lluís-Xavier Flores Abat, president del Grup Alacant.

Foto: Club de Pilotra Alacant.

Divendres 16: ‘Dolçainers i tabaleters al segle XXI’ i l’Ahir i hui de les tradicions’

Aquest divendres a les 18 hores i en el mateix centre de la plaça de Quijano, s’oferirà la conferència “Els dolçainers i tabaleters d’Alacant al segle XX”, en la qual intervindran Ferran Navarro i Eva Ortiz, coordinadors del Cicle Cultural al voltant de la dolçaina.

Nanos i gegants a Alacant. Foto: Colla de Nanos d’ En Romeu.

A las 19 hores serà el torn d’una taula redona on es parlarà de “L’ahir i hui de les tradicions a Alacant”. Intervindran com a convidats Lluís Soler, Òscar Llopis, Lluís-Xavier Flores Abat, Antonio Sánchez, Ferran Navarro i Eva Ortiz, i moderarà l’acte Mariano Sánchez Soler.

La previsió de pluja obliga a ajornar els concerts previstos dissabte

D’altra banda i dins dels actes d’aquest ‘Desembre Tradicional’, des de la Regidoria de Cultura s’ha informat que, a causa de la previsió de pluges, els dos concerts programats a l’aire lliure en l’Esplanada i el Castell per al dissabte 17, es traslladen a final de mes a Les Cigarreres.

En concret tindran lloc el dijous 29, en la Caixa Negra de Cigarreres (19.30 hores), i el divendres 30, en l’auditori de la Casa de la Música. La presentació del llibre “25 anys d’Estrela Roja” tindrà lloc a las 18.30 hores i el concert, a les 19.30.

Comparteix

Icona de pantalla completa