Diari La Veu del País Valencià
Clam dels partits del Botànic contra l’última ‘burla’ de Montoro als valencians
RedactaVeu / València

Compromís veu el retard del pagament del FLA com una “nova burla de Montoro de cara al poble valencià”, el PSPV considera que amb aquesta decisió el titular espanyol d’Hisenda “està aprofitant-se i jugant amb diners dels valencians per a enfonsar milers de famílies i empreses”, i Podem assegura que aquesta “previsible” mesura confirma que “els valencians seguim estant castigats pel Govern de Rajoy”.

El diputat de Compromís Jordi Juan s’ha mostrat “totalment indignat” davant l’anunci d’Hisenda i ha recordat que no s’està demanant “res que no corresponga al poble valencià”, atès que aquest FLA cobreix el dèficit de 2015. També s’ha preguntat “què passarà amb els proveïdors de la Generalitat, les xicotetes i mitjanes empreses i les famílies més necessitades” que requereixen dels diners, al mateix temps que ha denunciat que “l’arbitrarietat de Montoro està perjudicant, com sempre, els interessos dels valencians”.

Per la seua banda, el PSPV, a través del seu portaveu en les Corts, Manolo Mata, ha acusat Rajoy i Montoro, d’estar “aprofitant-se i jugant amb diners dels valencians per a enfonsar milers de famílies i empreses” del País Valencià en retardar un mes l’arribada del Fons de Liquiditat Autonòmic, “uns diners –ha indicat- que no són de la seua propietat i ni tan sols del Govern, sinó que són diners dels valencians i valencianes”. “El feudalisme ha tornat a instal·lar-se en el Ministeri d’Hisenda i no ho tolerarem”, ha advertit Mata. En aquesta línia, el dirigent socialista ha indicat que són “milers els valencians i valencianes que necessiten cobrar ajudes com la dependència que ara veuran retardades o tancar l’any amb el cobrament de factures que la Generalitat havia ja reportat per la nefasta situació econòmica que ens van deixar els governs del PP amb quasi 43.000 milions de deute”.

Finalment, el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha denunciat que el Govern estatal “manté, com era previsible”, la política de l’anterior legislatura. A més, ha agregat, respecte al retard en l’arribada del FLA, que “els valencians seguim estant castigats pel Govern de Rajoy”. “El FLA no és la solució, la solució és una vertadera negociació sobre finançament”, ha dit Montiel, qui no creu que la Conferència de Presidents convocada per al 17 de gener “servirà de molt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa