Diari La Veu del País Valencià
Èxit rotund en el tancament de ‘Com Sona l’ESO 2013’ a Cocentaina
RedactaVeu / Cocentaina

Aquest divendres es va celebrar el concert de cloenda d’aquesta edició de ‘Com Sona l’ESO 2013’ que s’ha celebrat des de dimecres a Cocentaina. La plaça del Mercat es va omplir de gom a gom amb milers de persones disposades a gaudir de les actuacions d’un centenar d’estudiants arribats al Comtat des de diferents indrets del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.

Al voltant de les 22 hores començava a sonar la música amb una primera part dedicada al record dels incendis que el passat estiu van cremar part de la Serra de Mariola entre els pobles de Cocentaina i Alcoi. Així, es va estrenar igualment l’obra Mariola i el foc composada per a l’ocasió per Jérôme Boulin. Ja en la segona part del recital es van viure els moments més emocionants, sobretot amb l’arribada a l’escenari de ‘Com Sona l’ESO 2013’ de Pep Gimeno ‘Botifarra’.

El cantautor de Xàtiva no es va voler perdre aquesta cita clau de trobada i reunió de tots els alumnes de secundària de parla catalana, de nord a sud. Tots junts van interpretar algunes peces mentre el públic gaudia de valent amb aquest gran espectacle en un marc incomparable com és el Palau Comtal de Cocentaina.

Durant tres dies al voltant de 1.000 estudiants, i més de 100 docents, han compartit al poble del Comtat diferents activitats relacionades amb la música i la convivència. Tot envoltat dels sentiments d’estima a la nostra terra, a la nostra llengua i a les nostres arrels com a poble unit en diversos territoris.

L’alcalde de Cocentaina, el socialista Rafa Briet, en acabar el concert de cloenda felicitava pel desenvolupament d’aquesta edició de ‘Com Sona l’ESO 2013’, ja que no s’ha hagut de registrar cap incident. També va dir unes paraules emotives referides a tots els mestres i alumnes que havien participat activament perquè totes les activitats resultaren un èxit. A més, va voler aprofitar l’ocasió per reivindicar una educació pública i de qualitat, i com va sonar en el concert: ʺno deixem que ens la xafenʺ.

Per suposat, Briet no va deixar escapar l’oportunitat per fer extensiu aquest agraïment a tot el poble, ja que ha respost per ʺhaver demostrat una vegada més la capacitat i maduresa que té per a realitzar aquest tipus d’esdeveniments. Els veïns i veïnes han acollit des del primer dia amb els braços oberts a aquests estudiants d’arreu del territori i han conviscut amb ells al voltant d’uns determinats valors que hui en dia, més que mai, són necessarisʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa