El litoral del País Valencià en nivell taronja per onades de fins a 4 metres

El Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat aquesta alerta en base a l'avís elaborat per l'Agència Estatal de Meteorologia
15 desembre 2016 01:00h
Imatge de la mànega marina.
RedactaVeu / València

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana, ha decretat la preemergència nivell taronja per fenòmens costaners en tot el País Valencià basant-se en l'avís elaborat per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), en què es preveu un episodi que implica la combinació de pluges persistents, forts vents i onatge. 

El passat 27 de novembre la zona costera de la Ribera Baixa ja va albirar una mànega marina, en un episodi de pluges que col·lapsà bona part del País Valencià i on fins i tot una dona acabà al sostre del seu cotxe en un pas inundat. Per això cal anar en compte aquest cap de setmana quan també hi ha previst un episodi de gota freda, com podeu llegir en aquest enllaç, però a més de les pluges podrien donar-se alguns casos de fenòmens costaners, concretament AEMET ha previst per a divendres i dissabte una llevantada en la qual podrien produir-se onades de 4 metres. 

És per això que, AEMET ha establert l'avís de nivell groc per pluges en el litoral nord del País Valencià des de les 18 hores del divendres fins a les 00 hores del dissabte, 17 de desembre. 

Aquest dijous el Centre de Coordinació d'Emergències ha enviat un butlletí informant els municipis afectats per la previsió de climatologia adversa, així com també s'ha fet sabedors als diferents organismes d'emergències i serveis públics perquè estiguen preparats i adopten les mesures preventives necessàries. Fins i tot, s'ha previst en funció de l'evolució de la situació de preemergència un reforç de la sala d'atenció de trucades del telèfon 112.

Per tal de saber com reaccionar davant un temporal marítim, consulteu aquest enllaç.


La Veu 
next