EU denuncia en la Comissió Europea les concentracions feixistes a Callosa del Segura

Marina Albiol: ‘Ja va sent hora que Europa deixe de mirar cap a una altra banda i actue de forma contundent per fer valdre els drets democràtics i els valors de reparació, justícia i veritat’
15 desembre 2016 01:00h

RedactaVeu / Brussel·les.

Després de la concentració que es va produir aquest dimecres a Callosa del Segura (Baix Segura) en la qual uns veïns van bloquejar i, finalment, van evitar la retirada d'un monument franquista (podeu ampliar la informació sobre aquest cas en el següent enllaç), la portaveu d’Esquerra Unida (EU) a l’Europarlament, Marina Albiol, ha adreçat una pregunta a la Comissió Europea en la qual ha demanat que es complisca la normativa contra l’odi i l’apologia de la dictadura. 

“No podem tolerar una exaltació pública de l’odi i del feixisme, que impedeix, a més, que s’aplique la Llei de Memòria Històrica. Estem davant un cas en què s’incompleixen clarament les normes de la Unió Europea i esperem que les autoritats comunitàries actuen perquè, a l’Estat espanyol, s’acomplisca la legislació comunitària en matèria de memòria democràtica”, indica Albiol.

Per a la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les, “són freqüents els casos d’enaltiment del feixisme que es donen a l’Estat i creiem que ja va sent hora que Europa deixe de mirar cap a una altra banda i actue de forma contundent per fer valdre els drets democràtics i els valors de reparació, justícia i veritat”.

A més, Esquerra Unida continua explicant, al seu comunicat, que, després que l’ajuntament de la localitat posara en marxa els treballs per retirar la creu que commemora la victòria feixista a la Guerra Civil, el capellà de la localitat va repicar les campanes fent una crida per a reunir veïns i veïnes que bloquejaren els treballs, segons s'explica al comunicat d'EU.

La formació d'esquerres, a més, fa saber que la nit del dimecres un grup d’ultradreta es va concentrar davant el monument i va cantar el ‘Cara al sol’: “Les forces de seguretat que van actuar identificant els congregats haurien de presentar denúncia immediatament. Seria molt greu que quedaren impunes aquells que han convocat les concentracions, tant la del matí que va respondre a la crida del capellà, com la dels militants d’extrema dreta que es van reunir a la nit”.

Suports

Al llarg d'aquest dijous han anant fent-se públiques diferents mostres de suport, com ara la del Partit Comunista del País Valencià, que podeu llegir ací, o la de Ricardo Sixto, diputat d'EUPV en el Congrés dels Diputats espanyol, que podeu consultar en el següent enllaç.

La Veu
 
next