Diari La Veu del País Valencià
‘La piedra oscura’ obri el cicle de teatre dedicat a la Memòria Històrica de l’Escalante

RedactaVeu / València.

Del 20 al 22 de desembre, l’Escalante proposa, per primera vegada en el seu recorregut, una programació destinada al públic adult a través de quatre recorreguts emocionals que reflexionen sobre el nostre passat des de la ficció teatral.

“El teatre és sempre un espai per a l’encontre, per a donar veu als altres i anomenar les persones. Cada funció de teatre és un exercici de memòria que ens permet recordar i donar vida a molts personatges que ens ajuden a crear un relat col·lectiu, com a societat, i també individual”, explica Josep Policarpo, director de l’Escalante i programador d’aquest cicle. “Tots naixen d’un impuls interior molt profund i tenen un grau de compromís tan gran entre els equips que els han fet possible que cada funció acaba sent una experiència emocional única i molt intensa”, conclou Policarpo.

El cicle s’obri aquest dimarts al Teatre El Musical, a les 20 hores, amb La piedra oscura, de Centro Dramático Nacional i Lazona Teatro. Un espectacle sobre la memòria com a espai de justícia reconegut amb 5 Premis Max i en el qual Alberto Conejero ha volgut compartir “un trist mandat d’esperança, la possibilitat de la trobada amb l’altre en els temps més foscos, la confiança en el llenguatge i en la memòria com a espais per a l’humà”.

A més a més, de la mà de Meriyanes Produccions recorrerem Kilòmetres carregats de lluita, tristeses i alegries a través de la història familiar el 21 de desembre, a partir de les 20.00h, també al TEM (Teatre El Musical).

A mí nunca me cortó la cabeza, de Lupa Teatre i Yo maté a Carmencita Polo, que es podran veure el 22 de desembre a partir de les 20 hores al TEM, són les dues peces curtes i íntimes d’autores valencianes que combinant l’humor i el drama tancaran el Cicle de Memòria Històrica. Guadalupe Sáez, autora de la primera obra, destaca “la necessitat d’abordar la memòria històrica a través de la ficció teatral per a tancar les ferides i seguir avant” i Mafalda Bellido, autora de l’altra peça, assenyala que els espectacles d’aquesta temàtica “apel·len a un sentiment enterrat i enfronten el públic cara a cara amb ell a través de la ficció i l’humor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa