Diari La Veu del País Valencià
Llum verda a l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències
RedactaVeu / València

La Comissió de Justícia i Governació ha fet el pas previ a l’aprovació definitiva per part del ple de les Corts de l’avantprojecte de Llei pel qual es crea l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE). Aquest organisme autònom executarà les polítiques en matèria d’interior, seguretat pública, protecció ciutadana i coordinació de Policia Local.

Segons el diputat i portaveu de Compromís a la Comissió, Paco Garcia Latorre, la nova agència té per finalitat donar una resposta “eficaç i eficient” a les necessitats incloses en el seu àmbit d’actuació, amb la finalitat de possibilitar una “millor i més àgil” gestió dels recursos, una “major” participació i assumpció de responsabilitats i “solucions” davant situacions d’emergència”.

L’AVSRE gestionarà i coordinarà totes les accions en matèria de seguretat i estarà adscrita a la mateixa la gestió de la Unitat del Cos Nacional de Policia del País Valencià. De la mateixa manera, s’ocuparà del desenvolupament de la formació de la Policia Local, del personal de serveis essencials i complementaris d’intervenció davant emergències, protecció civil, gestió d’emergències, extinció d’incendis, salvament i participació de la Generalitat en els consorcis de bombers i de la gestió del Consell de Seguretat Nuclear a la Generalitat, segons ha explicat Garcia.

Nou model organitzatiu de coordinació davant emergències

Per al diputat de Compromís, amb aquesta agència es pretén constituir un “nou model organitzatiu de coordinació en matèria de seguretat, prevenció i resposta a les emergències” d’acord amb les noves demandes ciutadanes i adaptar-se als reptes que s’aveïnen en aquest nou segle per tal d’evitar l’actual dispersió d’òrgans”.

L’AVSRE coordinarà els serveis públics o privats que hagen d’intervenir en situacions d’emergència; disposarà dels mapes de riscos i elaborarà el catàleg de recursos de seguretat i emergència i d’activitats amb risc del País Valencià; també promocionarà i donarà suport a la vinculació voluntària i desinteressada dels ciutadans a les activitats de protecció civil.

“L’objectiu d’aquest nou organisme és donar passos ferms en la creació d’un nou model de Seguretat Pública Valenciana i Emergències. Per a açò es concreta la necessitat d’avançar en la creació de la Policia Autonòmica i d’un cos únic de Bombers”, ha conclòs el diputat Paco Garcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa