Diari La Veu del País Valencià
Josep Palomero i Ramon Ferrer es disputen la presidència de l’AVL aquest divendres

Sixto Ferrero / València.

Ahir, dimarts dia 20 de desembre, va cloure el termini per presentar les candidatures a la presidència de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Amb el termini tancat, aquest matí està tenint lloc una junta de govern per validar les dues candidatures presentades, la de Ramon Ferrer, actual president de l’ens normatiu, i la de Josep Palomero, actual vicepresident.

Així mateix, a la vicepresidència opten Rafael Ramos i Antoni Ferrando i a la secretaria, Verònica Cantó, l’actual secretària. Pel que fa a les dues vocalies, opten quatre candidats: Àngel Calpe, Artur Ahuir, Imma Cerdà i Honorat Ros.

No obstant això, el mecanisme de la votació, que tindrà lloc aquest divendres de matí, indica que en primer lloc s’ha de votar per triar la presidència, que s’ha d’obtindre per majoria. En cas que no s’obtinga, es pot repetir la votació fins a tres vegades i, només en cas que al llarg d’aquestes votacions no s’arribe a una majoria, es tornaria a convocar un ple en 30 dies.

El mecanisme, però, també indica que una vegada triada la presidència, s’ha de seguir amb la vicepresidència, la secretaria i les dues vocalies.

Comparteix

Icona de pantalla completa