Diari La Veu del País Valencià
PequeRadio emetrà els podcasts especials de Nadal d’Escola Valenciana
RedactaVeu / València

Del 26 al 28 de desembre a les 21.35 hores, els més de 400.000 oients diaris de PequeRadio podran gaudir en la 90.1 FM dels programes especials de Nadal de huit centres educatius d’Orpesa, Almassora, Benidorm, Torrent, Coves de Vinromà, la Pobla de Vallbona, Catarroja i Pedreguer.

Per al president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, el fet de formar part de la graella radiofònica d’un mitjà de comunicació “amb el prestigi de PequeRadio, avalat per més de 20 anys d’experiència, suposa una gran fita per a Escola Valenciana i un element essencial per a esperonar la creativitat i la motivació dels infants a continuar desenvolupant programes tan engrescadors com els que presentem el proper dilluns”.

El portaveu d’Escola Valenciana ha agraït l’oportunitat que ens ofereix PequeRadio d’estar present en la seua programació i “fomentar la comunicació sense fronteres” i ha afegit que gràcies a aquesta iniciativa “els xiquets i les xiquetes tenen veu, manifesten les seues opinions a tots els racons del País Valencià i, des dels micròfons, nodreixen la seua curiositat, creen un imaginari i esculpeixen un món més just”. Escola Valenciana afirma ser “conscient” de les possibilitats pedagògiques que ofereix la ràdio aplicada al context escolar “com una eina més per transformar i millorar la qualitat educativa”.

D’esquerra a dreta, el cap de continguts i la directora de PequeRadio amb Vicent Moreno i Alba Veryser, tècnica d’Escola Valenciana.

Fa dos anys que l’entitat cívica encetà el projecte RàdioEscola amb l’objectiu d’intercanviar experiències entre centres educatius que desenvolupen continguts radiofònics i, d’aquesta manera, possibiliten a l’alumnat conèixer de prop i en primera persona aquest mitjà de comunicació.

Pequeradio és un mitjà de comunicació independent que va nàixer l’any 2011 motivat per la manca d’espais radiofònics dedicats als infants. L’Associació Antenita i Olivian va posar en funcionament l’única emissora infantil en freqüència modulada. PequeRadio entreté més de 400.000 oients diaris, el seu contestador automàtic rep més de 350 telefonades per dia i que, posteriorment, s’emeten a les nostres emissions. Antenita, la mascota revelació més estimada pels infants, s’encarrega d’aconsellar i entretenir els més menuts.

Graella de programació de PequeRadio

Dilluns 26 de desembre

CEIP La Mediterrània d’Oropesa (la Plana Alta), CEIP Gemans Ochando d’Almassora (la Plana Alta) i CEIP El Murtal de Benidorm (Marina Baixa)

Dimarts 27 de desembre

CEIP Antonio Machado de Torrent (Horta Sud), CEIP La Moreria de les Coves de Vinromà (la Plana Alta) i CEIP Jaume I de Catarroja (Horta Sud).

Dimecres 28 de desembre

CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), CEIP Bertomeu Llorens i Royo de Catarroja (Horta Sud), CEIP l’Alfàs de Pedreguer (Marina Alta),

RàdioEscola

La xarxa RàdioEscola implementa la comunicació d’extramurs, més enllà de l’espai físic de l’aula, i permet a l’alumnat crear projectes innovadors, portar a terme accions de cooperació i participació, treballar en equip, fomentar la creativitat i la col·laboració, planificar la programació, accedir al coneixement de les noves tecnologies de forma igualitària i crear nous elements informatius i culturals. A més, cal destacar que la participació activa en la composició d’un espai radiofònic serveix d’element cohesionador, millora la competència comunicativa dels locutors, que aprenen a organitzar el discurs i cercar tota la documentació, alhora que adeqüen l’expressió al llenguatge de la ràdio d’un programa

Comparteix

Icona de pantalla completa