Desnonen la mare d'un coordinador de Stop Desnonaments València

La mare de Francisco Gutiérrez ha sigut desnonada del seu habitatge per un préstec que va sol·licitar el seu fill, que tenia un deute pendent de 40.000 euros més 12.000 euros d'interessos i costos
22 desembre 2016 01:00h
RedactaVeu / EP / València

La mare d’un dels coordinadors de Stop Desnonaments de València ha sigut desnonada del seu habitatge per un préstec que va sol·licitar el seu fill i que tenia un deute pendent de 40.000 euros més 12.000 euros d'interessos i costos, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià.

En el moment del desnonament, es trobaven a l'interior la dona amb el seu fill, Francisco Gutiérrez, qui ha mantingut tensió verbal amb els membres de la comissió judicial i els agents, encara que finalment han pogut ser desallotjats, han assenyalat des del tribunal valencià. Els habitants hauran d’anar pròximament al jutjat per a concertar una cita i arreplegar els seus estris de l'habitatge.

La dona desnonada té més de 70 anys i cobra una pensió de 900 euros al mes. El seu fill té un habitatge en propietat i mai han estat en situació de desemparament, segons els registres de Serveis Socials.
 

Foto: Stop Desnonaments València.
 
‘Sense avís previ’

Des de Stop Desnonaments han criticat les formes en les quals s'ha efectuat el llançament: “S'han presentat sense previ avís cinc furgonetes i dos cotxes de policia i han tret la dona de casa", han assenyalat des d'aquesta plataforma. “El més lògic -han agregat- era que hagueren enviat un avís. Hi havia un escrit amb una paralització del desnonament fins a una altra ordre. I hui han entrat a casa de la dona, a qui li podia haver donat un infart”, han lamentat. “Sense anunci previ ni res. L'han deixat fora de sa casa, encara que ha d'haver-hi notificació prèvia”, han insistit.

L'habitatge llançat està situat en el carrer del Tenor García Romero, de València, i hi residia la mare del coordinador de Stop Desnonaments de València. El procediment es remunta a setembre de 2013 i l’ha tramitat el Jutjat d'Instància número 4 de València.
 

 
Va ser el coordinador de la plataforma, Francisco Gutiérrez, qui va sol·licitar un préstec per a un negoci a dues societats prestadores i com a garantia va posar l'habitatge dels seus pares. En deixar de pagar el préstec sol·licitat, les societats prestadores el van demandar. El deute ascendia a 40.000 euros més altres 12.000 euros d'interessos i costos. Després de diversos tràmits i recursos per part dels afectats, el jutjat va fixar l’abril de 2016 perquè es desallotjara l'habitatge. No obstant açò, es va paralitzar ja que es va presentar un nou recurs i la causa va tornar dels Serveis Comuns al jutjat.

Després de resoldre el recurs, el jutjat el va remetre al novembre de nou a Serveis Comuns, es va notificar a la mare el dia 8 el llançament i li van indicar que el 2 de desembre, quasi un mes després, hauria de deixar la casa. Arribat el dia, es van presentar en l'habitatge i en trobar-se davant la mateixa diversos membres de la plataforma, la comissió judicial no es va detenir per a realitzar el llançament.

Així, passats uns dies, el 20 de desembre, van acudir de nou sense previ avís -no tenen obligació d'avisar ni de donar-los un termini per a deixar l'habitatge, segons llei, encara que Stop Desnonaments ho qüestiona-. En aquesta ocasió no hi havia ningú a la casa, amb la qual cosa es va trencar el pany, es va bloquejar i es va precintar.

Hores després, les dues societats prestadores van comunicar al jutjat que els habitants havien tornat a ocupar la casa. Així, dos dies més tard, aquest mateix dijous, s'han presentat en la casa la comissió judicial, amb reforç d'agents de Policia Nacional, per a procedir al desallotjament.

next