Diari La Veu del País Valencià
Al PP de València no li pareix apropiat regalar una nina a un xiquet

Aquest setmana, l’Ajuntament de València va celebrar el darrer plenari d’aquest any. En el torn de precs i preguntes, el portaveu del PP de València, Eusebio Monzón, va recriminar la publicitat que ha fet l’ajuntament des de la Regidoria d’Igualtat al voltant del sexisme en els joguets. La campanya, Joguets per a la Igualtat, pretén ser divertida a través d’entrevistes, notícies i opinions de joguets i té la finalitat de conscienciar adults i menuts sobre el sexisme al voltant dels joguets, en la línia de la campanya ‘El joguet no té gènere’, de la Conselleria d’Igualtat.

Així doncs, Monzón va llegir les declaracions d’una d’aquestes entrevistes a un joguet: “Sempre escolte juguem a mamàs i a papàs, però jo no veig molts papàs”, per a després, afegir que “això és la seua publicitat, i ja està. A banda que regalar una nina a un xiquet no em pareix el més apropiat”. Diu que “és una opinió personal” i després va afegir que, “si vostès volen fer-ho, ho fan”.

Carregant el vídeo…

Les reaccions a les xarxes no es van fer esperar. Els regidors Carlos Galiana i Pere Fuset van recriminar i fer broma en resposta a les afirmacions del portaveu del PP a l’ajuntament. Així, Galiana va escriure: “Quan el PP s’assabente que jo de menut jugava amb camions, es tornaran bojos (sic)”. I Pere Fuset va afirmar que “el PP diu en el Ple de València que no veu apropiat que els xiquets juguen amb nines. Una rèplica més i diran que poden eixir mariques (sic)”.

Comparteix

Icona de pantalla completa