Diari La Veu del País Valencià
El Fons Social d’Habitatges destina set vivendes a la ciutat d’Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi ja té la informació dels habitatges situats a la ciutat que els bancs han destinat al Fons Social d’Habitatges. Cal recordar que l’Ajuntament va signar el conveni amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) el passat 20 de febrer, i és ara quan les primeres set vivendes que es troben a Alcoi dins d’aquest marc del Conveni, podran ser sol·licitades en les entitats bancàries corresponents.

El Fons Social d’Habitatges és una borsa d’habitatges propietat de les entitats de crèdit destinades a oferir cobertura a aquelles persones que hagen estat desallotjades de la seua llar habitual per l’impagament d’un préstec hipotecari, i que es troben en una situació de major dificultat social. Aquests habitatges ixen al mercat per al seu arrendament, tindran una duració màxima de lloguer de dos anys i els seus preus oscil·laran entre els 150 i els 400 euros.

Per poder accedir i demandar l’habitatge, les persones interessades hauran d’adreçar-se a l’entitat de crèdit corresponent, que a Alcoi són Caixa Ontinyent, Banco Santander, Banc de Sabadell, BBVA i ING Direct. Per a ser receptors de l’habitatge en arrendament hi ha una sèrie de requisits bàsics que cal acomplir, entre d’altres, que el desnonament haja estat produït com a conseqüència d’una demanda d’execució per impagament del préstec bancari, que el desnonament haja estat produït a partir de l’1 de gener de 2008, que el conjunt dels ingressos mensuals de tots els membres de la unitat familiar no supere els 1.597€ al mes bruts i que cap dels membres de la unitat familiar dispose d’un habitatge en propietat.

Per a la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi, Lorena Zamorano, “aquest conveni que vàrem signar l’Ajuntament amb la FEMP comença a donar resultats. Si bé no solucionarà els nombrosos casos de dificultats actuals, si que permetrà que hi haja set famílies que podran acollir-se i que veuran millorat el seu dia a dia. Des del Govern municipal som conscients del greu problema que pateixen les famílies que veuen perillar el seu entorn i la seua casa a conseqüència de la crisi, i és per això que no deixem de treballar en aquesta línia, fent tot el que està al nostre abast”.

D’ençà que va accedir al Govern l’actual equip, ʺs’ha posat en marxa una bateria d’iniciatives per a poder fer front, en la mesura de les possibilitats de l’administració local a aquest drama social que suposen els desnonaments per impagament bancariʺ, segons han informat fonts municipals. Així, s’han iniciat accions com l’assessorament a tots els ciutadans que desitgen informació o cobertura com a clients de les empreses financeres, l’elaboració d’una guia del vocabulari i el llenguatge d’aquestes operacions bancàries, per difondre informació més acurada entre els ciutadans, xarrades informatives que ens apropen experiències externes d’altres plataformes i altres ciutats.

A més, la Policia Local té ordres de no acudir a participar en cap operació de desnonament, sempre que la citació no siga formal mitjançant instàncies judicials i s’han accelerat els requeriments i les sancions per aquelles entitats financeres que incompleixen les seues obligacions fiscals amb l’Ajuntament pel que fa als habitatges que tenen en propietat.

L’Ajuntament, juntament amb el Col·legi d’Advocats d’Alcoi, està treballant en l’elaboració d’un Conveni per a l’assessorament jurídic als afectats de desnonaments mitjançant la creació d’un torn específic de professionals, que atendran totes les consultes un dia a la setmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa