Diari La Veu del País Valencià
‘Actuacions contundents’ per a desbloquejar el Corredor Mediterrani

RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista d’Infraestructures en les Corts, Francesc Signes, ha exigit al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “actuacions contundents” per a solucionar els dos problemes que en aquests moments eviten que el Corredor Mediterrani siga una realitat. En aquest sentit, ha assenyalat que “si de debò vol defensar els interessos dels valencians i aconseguir desbloquejar aquesta infraestructura fonamental per al País Valencià el que ha de fer és unir tots els seus esforços per a executar el túnel passant de València i, d’altra banda, per a solucionar el coll de botella de Vandellós-Tarragona”.

Així, ha explicat que “per primera vegada en la historia la Unió Europea ha obert la porta i s’ha oferit a cofinançar accions urbanes”, per tant, “el primer objectiu que ha de perseguir Fabra i el Consell és aconseguir que la UE financie el túnel passant de València i no el de Serradora, ja que est pot quedar completament saturat i col·lapsat”.

Per açò, ha instat el president al fet que “aprofite el seu viatge a Brussel·les per a negociar aquesta actuació amb la col·laboració econòmica de la UE”. En cas contrari, ha advertit que “si no torna de Brussel·les amb aquest compromís demostrarà una vegada més que vol continuar bloquejant el Corredor Mediterrani”.

D’altra banda, ha destacat que el corredor per a mercaderies i passatgers no existirà fins que no se solvente el problema que suposa el coll de botella Vandellós-Tarragona que, segons ha recordat, “s’està executant molt lentament i és essencial per a aquesta infraestructura”. Davant açò, ha demanat a Fabra que “es plante davant Rajoy i demande més finançament de l’Estat, que augmente la consignació pressupostària perquè no tindrem Corredor Mediterrani fins que aquest obstacle estiga solucionat”.

D’aquesta manera, Signes ha assenyalat que si Fabra vol demostrar que està al costat dels valencians per aconseguir el Corredor Mediterrani que sempre hem demandat, “té aquests dos treballs pendents i hauria de centrar la seua gestió a aconseguir aquests dos objectius si de debò vol defensar els interessos de la Comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa