Diari La Veu del País Valencià
Enguany el Festivern sorprèn amb una ‘entraeta’ de Moros i Cristians

RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna.

El Festivern està en plena preadolescència, perquè enguany fa 12 anys, consolidant-se en la ubicació de Tavernes de la Valldigna. Per a aquesta edició, que donarà la benvinguda al 2017, es comptarà per primera vegada amb una ‘entraeta’ de Moros i Cristians, per així “acostar i obrir una festa tradicional de la comarca, a totes i tots aquells festiverners que vénen d’altres punts”, tal com expliquen en la pàgina web d’aquest festival.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna juntament amb l’organització del mateix festival convoquen per al dissabte 31 de desembre a les 11.30 hores la primera ‘Entraeta’ Festivernera de Moros i Cristians que comptarà amb la participació de tres bandes de música i la participació de tots els festiverners que s’animen, tal com anuncien en la web del festival: “Vingueu amb la vostra esquadra, filà o penya i participeu”.

El guió de l’acte serà el següent, les dues primeres bandes seran per a les esquadres que vinguen vestides amb el vestit oficial de la seua filà i la tercera serà per a la gent sense vestimenta morocristiana. En acabar l’’entraeta’, les bandes interpretaran la marxa mora Ximo a la plaça de l’Ajuntament abans del vermut musical. Per poder participar l’organització demana que tant si es vol desfilar com si es vol reforçar les bandes o la colla de dolçaines cal inscriure’s al correu [email protected] posant a l’assumpte ‘Entraeta’.

Festivern 2014-15. Foto: Festivern.

Sopar de cap d’any

Com és habitual, el festival més fred del País Valencià compta amb actes que es repeteixen des dels seus inicis com és el cas del sopar que enguany anirà a càrrec dels Greixers de Castelló de Rugat i les FACA (Festes Alternatives de Carcaixent), que enguany fan una aposta alimentària més social, per això prioritzaran les compres dels productes necessaris a les poblacions més properes, en aquest cas, Castelló de Rugat, Carcaixent i Tavernes de la Valldigna. Si voleu informació sobre el menú, com inscriure’s i el preu, només heu de punxar al següent enllaç.

Un altre dels esdeveniments que ja comença a ser tradicional és el concurs de paelles que es farà el mateix dia 31 a la plaça Major de Tavernes de la Valldigna.

Cartell Festivern 2016-17. Imatge: Festivern.

Actuacions

De les actuacions per al dia de cap d’any cal destacar la presència dels ontinyentins Auxili, que ja han passat pels escenaris del Rototom Sunsplash, Viña Rock o el Feslloch i enguany també estaran al Festivern. També estaran Los Chikos del Maiz, un grup de referència en el hip hop combatiu, que s’acomiada del seu públic en aquesta edició del festival. En la secció internacional cal destacar els Talco, considerada una de les bandes italiana d’ska-punk més destacades d’Europa; New York Ska-Jazz, que han passat per escenaris a diferents punts d’Europa, Canadà, els EUA i Amèrica del Sud; i també Train to roots, un dels grups sards més internacional, que destaca en l’escena reggae europea.

Si voleu veure la informació sobre els grups podeu visitar aquest enllaç, i si el que necessiteu és saber els horaris dels diferents actes del Festivern els podeu consultar en la següent pàgina web.

Comparteix

Icona de pantalla completa