Diari La Veu del País Valencià
La PAH es querellarà contra González Pons si aquest no es retracta
ACN / València

En l’escrit, la PAH considera que González Pons va mentir en totes les seues declaracions efectuades en diversos mitjans, “injuriant i calumniant a ple coneixement” els seus membres per criminalitzar-los. Entre altres, la PAH manifesta que en cap cas varen pujar 60 persones a la porta del domicili, sinó dos i amb càmeres de televisió, i que no es va colpejar la porta durant 45 minuts ni se’l va qualificar d’assassí o criminal.

La PAH denuncia així les “mentides” de González Pons en descriure als mitjans de comunicació ʹl’escracheʹ que la plataforma va realitzar al seu domicili. L’advocat de la PAH, Ricardo Cano, considera que amb aquestes manifestacions el diputat del PP buscava “criminalitzar” el moviment en una estratègia que no és “aïllada” i que ha emmarcat en la darrera reforma del codi penal impulsada pel Govern central.

La presentació d’aquest dimarts és el pas previ a la presentació d’una querella criminal per vulneració del dret a l’honor, així com per injúries i calumnies, segons ha explicat als mitjans l’advocat de la plataforma. Ricardo Cano ha afegit que a partir d’aquest moment, el diputat del PP pot comparéixer o bé “dedicar el mateix temps que va dedicar a mentir als mitjans en rectificar les seues acusacions”.

Segons ha explicat Cano, durant ʹl’escracheʹ al domicili de González Pons no varen pujar 60 persones al seu replà sinó dues i dos càmeres de televisió. Igualment, i segons la versió de l’advocat, no es va colpejar la porta sinó que es va trucar al timbre i només es va estar durant un període d’uns dos minuts i no la mitja hora que Pons va denunciar.

L’advocat ha afegit que els membres de la PAH van deixar cartes a la reixa del domicili i que en cap moment es va insultar el diputat. “Està tot gravat”, ha dit Cano. L’escrit de conciliació, facilitat als mitjans per la PAH, recull que durant ʹl’escracheʹ es va intentar parlar personalment amb el diputat davant “la sordesa crònica i insensibilitat absoluta” que manifesta el govern en relació amb la problemàtica de les hipoteques i la tramitació de la ILP per la dació en pagament.

La PAH considera que González Pons es va fer valer de la condició de diputat per desviar l’atenció de la seua relació amb el ‘cas Nóos’ i telefonar per denunciar els fets en diverses ràdios i televisions. La plataforma sosté que arran d’aquestes declaracions alguns membres del PP van iniciar una escalada de manifestacions que va desembocar en acusacions com les de la delegada del govern a Madrid, que els va qualificar de “grup filoetarra i proetarra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa