Diari La Veu del País Valencià
Mariola Nos parla amb Joan Ramon Sanchis sobre la desfeta del sistema financer valencià

Mariola Nos / Vinaròs.

Aquest desembre, l’Associació Cultural Jaume I de Vinaròs va presentar l’últim llibre de Joan Ramon Sanchis publicat per l’editorial Vincle, La desfeta del sistema financer valencià, a la Biblioteca Municipal de Vinaròs. Mariola Nos va aprofitar aquest esdeveniment per entrevistar l’autor i poder així tractar, en part, la temàtica en què el llibre se centra.

El llibre il·lustra de manera precisa i per a tots els públics la desaparició de la major part del Sistema Bancari i Financer Valencià, una crònica d’una mort anunciada, resultat d’un full de ruta pactat entre polítics i banquers de dins i fora de València, tal com s’explica a la mateixa pàgina web de l’editorial.

>

Vídeo: Canal Mariola Nos.

A més, aquesta publicació representa un crit d’atenció sobre els nous governants valencians i sobre la societat valenciana en conjunt, per a provocar el canvi de mentalitat imprescindible per a mantenir el sistema bancari valencià i començar a sortir de la crisi mitjançant un nou model econòmic i productiu assentat en la sostenibilitat.

Joan Ramon Sanchis Palacio és catedràtic d’Economia de l’Empresa a la Universitat de València, director del Màster Universitari en Economia Social de la Universitat de València, consultor estratègic especialitzat en Administració i Direcció d’Empreses Cooperatives i d’Economia Social. A més, també és autor, entre d’altres, de: Emprendimiento, economia social y empleo, La banca que necesitamos i ¿Es possible un mundo sin bancos?. Amb Vanessa Campos i Climent també ha publicat El model Consum i Caixa Popular, un model de banca cooperativa, social i diferent.

Comparteix

Icona de pantalla completa