Diari La Veu del País Valencià
Bonig fa entrega de set viviendes socials a Carcaixent
RedactaVeu / Carcaixent

La consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va visitar ahir Carcaixent per signar un conveni i donar les claus de set vivendes socials.

Des de Compromís han volgut expressar el seu rebuig a “aquesta política ‘d’escaparate’ del Consell, que ha permés l’equip de govern de Carcaixent”, comenta Rosa Nicolau, regidora de la Comissió Informativa de Benestar Social pel Grup municipal Bloc-Compromís.

El conveni al qual es fa referència, es va aprovar en la sessió del Ple ordinari el mes de febrer, i es va acceptar com a “mal menor amb moltes objeccions, fins i tot de la regidora de l’àrea, Blanca Garrigues”. El conveni dóna prioritat en l’assignació d’habitatges de lloguer social a persones desnonades, sense tindre en compte altres criteris importants de caràcter sociofamiliar i econòmic.

“Hi ha famílies que porten molt de temps esperant rebre un lloguer social i caldria valorar tots els factors que afecten les persones que opten a obtindre’l”, afirma Nicolau. “Ni als regidors de Compromís ni a la Sra. Garrigues ens agradava eixe punt del conveni, però tots ho vam haver d’acceptar perquè els carcaixentins puguen seguir beneficiant-se dels lloguers de l’IVVSA”.

“Si a la consellera i al govern municipal de Carcaixent els importara la situació social de les persones, no farien un espectacle públic de lliurament de les claus de set habitatges socials a famílies amb històries duríssimes”, explica Nicolau. “Aquest procediment sempre s’ha fet en privat, a les instal·lacions de l’IVVSA. I encara resulta més sagnant que les famílies pagaren els imports que els corresponien divendres passat, i hagen d’esperar fins hui dimarts per tindre les claus. Tot això perquè la Sra. consellera i els regidors de l’equip de govern puguen fer-se la foto”, lamenta Nicolau.

Comparteix

Icona de pantalla completa