Diari La Veu del País Valencià
La societat civil està demanant que no es destrosse el territori amb el ‘fracking’
RedactaVeu / País Valencià

La diputada autonòmica per Castelló en les Corts, Anna Besalduch, ha anunciat que els socialistes defensaran en el parlament valencià una proposta per a “demanar al Govern d’Espanya i a la Generalitat que prohibisquen el ‘fracking’ a tot el territori”.

En aquest sentit, ha recordat que al País Valencià “hi ha quatre permisos per a recerca d’hidrocarburs no convencionals a través d’aquesta tècnica, tres són competència de la Conselleria i estan en la zona nord del país, a les comarques del nord i el correspon al Ministeri i està situat en la comarca de la Safor, ja que, abasta una zona de domini marítim terrestre”.

Per a Besalduch, la societat civil està realitzant un “gran esforç per a dir ‘no’ a aquesta tècnica perquè no volen que es destrosse el seu territori. Des de les institucions hem de fer el possible per a escoltar la gent i demanar la prohibició d’aquesta tècnica”.

De fet, ha recordat que “un dels nostres motors econòmics és el turisme i l’aplicació del ‘fracking’ podria afectar directament l’activitat econòmica d’una gran part del territori”. És més, ha afegit que “en les comarques del nord, el patrimoni artístic, històric i paisatgístic és tan gran com en la Toscana italiana o la Borgonya francesa i a ningú se li ocorreria utilitzar el ‘fracking’ en aquestes zones d’Europa”.

Per tot açò, ha demanat al PP que “recapaciten, escolten la gent, aproven aquesta proposta dels socialistes i s’aconseguisca així parar la utilització d’aquesta tècnica al País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa