Diari La Veu del País Valencià
El ‘negoci’ del cosí d’Alberto Fabra
RedactaVeu / Castelló

Societat Parcs Temàtics de la CV (SPTCV), va signar, en data 16 de maig de 2005, un contracte d’arrendament amb Manuel Gomez Lauterio, cosí de la dona d’Alberto Fabra, (Cristina Fortanet Gómez), mitjançant el qual arrendava un àtic de la seua propietat, en el perifèric carrer Danubi, per un total de 51.840 euros l’any (sense IVA), és a dir, “la gens menyspreable quantitat de 4.320 euros al mes, on estaven ubicades, fins fa pocs mesos, les oficines de l’empresa pública Aerocas”, segons ha denunciat el grup Compromís.

En aquella època, expliquen, Alberto Fabra era regidor d’Urbanisme i home fort de l’exalcalde Jose Luís Gimeno.

Aquest altíssim lloguer, no especifica els metres quadrats de l’immoble, té unes condicions “més que favorables per a l’arrendador”. El contracte té una duració inicial de cinc anys a contar des d’eixa data, i en cas de rescindir el contracte l’arrendatari SPTCV, abans de tres anys, havia de pagar igualment la integritat de les tres anualitats (clàusules que mai es donen en aquest tipus de contractes). Aquest contracte, va estar en vigor com a mínim fins a finals del 2011, i per tant, s’haurien pagat com a mínim 362.880 euros per aquest lloguer. (El desembre de 2011 es va anunciar el trasllat d’Aerocas a l’aeroport, però el 2012 i el 2013 encara hi ha anuncis oficials de contractes d’Aerocas que posen com adreça de contacte la del carrer Danubi).

La renda s’anava actualitzant anualment segons l’IPC, i es va pagar una fiança de 8.500 euros. I el més curiós, expliquen des de Compromís, “és que SPTCV s’havia de fer càrrec íntegrament de tots els rebuts de comunitat de propietaris, i la totalitat d’impostos, taxes, incloses la dels fems, contribucions, i també de l’IBI, i el pagament d’una pòlissa d’assegurament”.

Aquest altíssim lloguer, es va contractar “sense cap tipus de procediment de publicitat, i copsa l’alt preu pagat, per ubicar una empresa pública justament en un immoble d’un familiar directe d’Alberto Fabra, quan existien gran nombre d’immobles i espais de la Generalitat que podrien haver albergat aquestes oficines”.

El coportaveu de Compromís a les comarques del nord, Carles Mulet, ha afirmat que “cal que expliquen per què el cosí polític d’Alberto Fabra va estar durant anys cobrant barbaritats per llogar un àtic, no gens accessible per a negocis, en la perifèria de Castelló, quan la Generalitat per exemple regalava l’ús, de manera gratuïta, d’edificis ben situats i condicionats, com per exemple la seu de la VIU al carrer Major, o tenia també des de 2006 tot el Palau de Justícia de Plaça Borrull buit”.

Mulet ha afirmat que recentment va poder fer una visita a les instal·lacions i “costa creure que realment tinguera eixe preu de lloguer”. “No és un edifici apte per a aquest tipus d’activitats. Tot sona massa a martingala i un nou cas de familiars de dirigents polítics que es beneficien per ser família de qui són, i que fan pagar a les arques públiques”, argumenta Mulet.

“Venim, des de fa temps, demanant explicacions del procediment que es va seguir, de per què es va ubicar la seu d’una empresa pública en un lloc tan arbitràriament car i objectivament tan poc apte. Volem saber el paper que va jugar l’aleshores regidor d’urbanisme de Castelló en la tria digital d’aquest local”.

Comparteix

Icona de pantalla completa