Diari La Veu del País Valencià
Ja és hora que el Govern valencià reconega el que va fer i assumisca responsabilitats
RedactaVeu / València

La Fiscalia de València investigarà si es va cometre un delicte per fals testimoni en la comissió d’investigació de l’accident del metro de València que va deixar 43 morts l’any 2006. Aquest anunci, fet ahir, ha sigut rebut “molt positivament” per Beatriz Garrote, la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro (AVM3J), però amb “prudència”, perquè com ella mateixa ha reconegut en declaracions a La Veu, “açò no vol dir que hi hauran imputats”.

Així i tot, Garrote s’ha mostrat esperançada perquè el fet que s’investigue si va haver fals testimoni en la comissió d’investigació “és un xicotet pas més perquè per fi es faça justícia”. “És una posibilitat més perquè la via judicial estiga un poc més oberta”.

Tot açò està demostant “que hi ha motius més que suficients per reobrir la comissió d’investigació”, assegura Garrote. “Ja és hora que el Govern valencià reconega el que va fer i assumisca responsabilitats”.

Cal recordar que el PSPV va interposar, el passat 6 de maig, una denúncia reclamant que s’investigaren els fets després de conéixer nous elements a través del programa de televisió ‘Salvados‘ en La Sexta. En aquest programa, un dels testimonis a la comissió d’investigació, l’excap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), va assegurar que una assessoria de comunicació va preparar les respostes dels compareixents.

Els socialistes valencians van adjuntar la gravació del programa Salvados, que es va emetre el passat 28 d’abril, on alguns dels participants en aquesta comissió reconeixen que van rebre instruccions.

En la mateixa denúncia també s’adjunta l’argumentari rebut pels testimonis i que va ser preparat per una empresa de comunicació a petició de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, segons els testimonis que va recollir el programa.

El vicepresident del Govern valencià, José Ciscar, va anunciar el passat divendres que l’executiu posarà a disposició de la fiscalia tota la documentació de què disposa sobre el polèmic accident del metro. Ciscar va dir que l’acord de l’executiu es faria efectiu en cas que la fiscalia acceptara la petició d’investigació.

El vicepresident però, va remarcar la disposició del govern de Fabra a col·laborar amb la justícia en un exercici de “transparència” però va insistir que les causes ja s’han investigat en comissió parlamentària i en instrucció judicial.

Ara, es dóna un pas més perquè, com els familiars de les víctimes esperen, es faça, per fi, justícia.

>

7 años de lucha – accidente de metro Valencia 2006 – 0 responsables

Comparteix

Icona de pantalla completa