Diari La Veu del País Valencià
La fiscalia arxiva les diligències per les irregularitats en Divalterra

EP / València.

La Fiscalia de València ha decidit arxivar les diligències de recerca que havia obert davant la denúncia del PP en la Diputació Provincial sobre presumptes irregularitats en l’empresa pública Divalterra, antiga Imelsa, arran de l’informe d’un auditor intern que va detectar incidències en la gestió de l’ens.

Així ho han indicat a Europa Press fonts coneixedores d’aquesta decisió del ministeri públic. La portaveu del PP en la corporació provincial, Mari Carmen Contelles, va explicar en roda de premsa el passat novembre que eixe informe qüestionava, entre altres assumptes, fraccionament de contractes i la inclusió de begudes alcohòliques com a dietes.

Les incidències apuntarien directament a un dels llavors cogerents de Divalterra, Víctor Sahuquillo, nomenat pel PSPV i que va presentar el passat 14 de desembre el seu cessament irrevocable del càrrec després de pagar les dietes qüestionades, per un total de 252 euros. El Consell d’Administració de Divalterra va aprovar el seu cessament el 27 de desembre.

L’auditor advertia en el seu informe de la contractació de serveis sense un contracte/pressupost signat entre les parts, compromís de crèdits sense haver-se iniciat l’expedient de contractació amb els documents mínims necessaris o negociació de pressupostos amb l’objectiu que cap d’ells superara els 18.000 euros, la qual cosa evitaria la signatura mancomunada dels dos gerents, el del PSPV i Compromís, segons va denunciar públicament Contelles.

Així mateix, s’advertia que Divalterra havia pagat més de 90.000€ per tres contractes subscrits a la lletrada Emma Ramón que va representar l’exalcalde de Gandia, excap de Gabinet del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i exnúmero tres del PSPV amb Ximo Puig, José Manuel Orengo, en altres procediments.

Si voleu ampliar informació sobre les diferents incidències referides en aquest informe podeu visitar aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa