Diari La Veu del País Valencià
Els centres que implanten jornada continuada hauran d’obrir fins a les cinc
Europa Press / València

Així figura a la ‘Guia per a la sol·licitud de la jornada continuada en Infantil i Primària dins del contracte programa’, que ha elaborat la Conselleria d’Educació i que serà tractada en una reunió que se celebrarà dijous, 16 de maig, a la qual han sigut convocats els sindicats docents presents en Taula Sectorial i els col·lectius de pares d’alumnes Covapa, Concapa i Gonzalo Anaya.

L’objectiu d’aquesta trobada és que els representants sindicals i dels progenitors realitzen, si ho consideren oportú, aportacions a aquesta guia, que serà la ‘base’ de la regulació de la jornada continuada escolar. Agreguen que la pretensió de l’administració no és que s’aplique aquest tipus de jornada sinó, simplement, obrir aquesta possibilitat dins de la ‘autonomia organitzativa dels centres escolars’.

Els col·legis interessats a acollir-se a aquesta alternativa hauran de complir una sèrie de requisits mínims. D’aquesta manera, la jornada escolar serà de les 9.00 a les 17.00 hores. Excepcionalment es podrà sol·licitar l’inici d’aquesta jornada a les 8.30 però en cap cas es podrà iniciar després de les 9.00 ni finalitzar abans de les 17.00 de la vesprada. En els mesos de setembre i juny, serà de 9.00 a 13.00 hores.

El transport escolar es prestarà abans de l’inici i a la finalització de la jornada escolar. Així mateix, la jornada lectiva se situarà a l’inici de la jornada escolar i comprendrà cinc períodes lectius i inclourà com a mínim un descans de 30 minuts. Els períodes mínims, tant per al servei de menjador com per a les activitats complementàries seran d’1 hora i 30 minuts com a mínim per a cadascun. Aquestes activitats no podran comportar despesa ni per a l’administració ni per a les famílies.

Tots els projectes presentats hauran de ser autoritzats provisionalment per una comissió mixta, formada per personal de la Direcció general de Centres i Personal Docent, de la Direcció general d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística i de la Inspecció d’Educació.

Una vegada autoritzat provisionalment el projecte, els centres hauran de sotmetre-ho a la seua aprovació per part de les famílies, per tant, informaran degudament els pares del nou horari que es pretén aprovar, així com de les activitats previstes en el projecte. Des de la Conselleria d’Educació es confeccionarà un model amb la informació mínima necessària que haurà de ser difosa entre les famílies.

El Consell Escolar, designarà una comissió d’almenys sis components, formada per membres del claustre i dels representants legals de l’alumnat, amb una distribució paritària de representants d’aquestos dos col·lectius. Aquesta comissió convocarà, organitzarà i coordinarà la votació entre els representants legals de l’alumnat.

El cens es confeccionarà amb els representants legals de l’alumnat una vegada finalitzada la matrícula, atès que necessàriament haurà d’incloure els alumnes admesos i matriculats per al curs 2013-14. Per a aprovar el projecte es requerirà la participació de més de la meitat del cens dels representants legals de l’alumnat i que almenys el 85% dels vots siguen positius. L’autorització tindrà la durada d’un curs escolar.

Comparteix

Icona de pantalla completa