Diari La Veu del País Valencià
Cloenda de les jornades de cultura basca

RedactaVeu/ València

Dimarts va concloure a València el cicle ‘Introducció a la cultura basca’ organitzat per la Facultat de Filologia traducció i Comunicació de la UV i l’Institut Basc Etxepare. Aquest cicle, que va començar el 13 de febrer, ha fet un repàs pels diferents àmbits de la cultura basca, des de conferències sobre l’extensió geogràfica i la diversitat de les seues gents o sobre la música i la literatura passant per la llengua.

Ha comptat amb la col·laboració d’experts en aquesta cultura com: el professor de la Universitat de València, Garikoitz Knör de Santiago; Mari José Olaziregi Alustiza, actual directora de Promoció i Difusió de la Llengua Basca de l’Institut Basc Etxepare; l’escriptor i professor d’Història de l’Economia de la Universitat del País Basc, Anaven Zaldua González o l’actual director de la Filmoteca Basca i membre del comité del Festival de Sant Sebastià, Joxean Fernández.

L’última d’aquestes jornades es va dedicar ahir a la música basca i els seus protagonistes varen ser els cantants i referents musicals Mikel Markez i Eñaut Elorrieta. La coneguda cançó de Laboa Baga Biga Higa, va servir de títol per al concert multimèdia que oferiren els dos artistes i que proposa un recorregut per la història de la música cantada en èuscar, des de la transmissió oral fins als nostres dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa