Òmnium demana blindar el català a les Illes davant l'amenaça del PP sobre el trilingüisme

Cuixart reivindica la unitat de la llengua i reitera la importància d'enfortir llaços amb els Països Catalans


ACN / Barcelona.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat que es blinde el català a les Illes després que el senador del PP i expresident Balear, José Ramon Bauzà, haja reiterat aquest Nadal que vol recuperar el decret del trilingüisme. A través d'un comunicat, Cuixart ha defensat que "la llengua catalana està per sobre de qualsevol ideologia i color polític", ha reivindicat la unitat del català i ha reiterat que "cal blindar i potenciar l'ús del català arreu dels Països Catalans". 

Jordi Cuixart ha destacat la importància què els Països Catalans enfortisquen els seus lligams, ja que comparteixen "llengua, cultura i voluntat de llibertat en un espai comunicatiu ple de potencialitats". Cuixart va assistir a la Nit de la Cultura organitzada per l'Obra Cultural Balear, a la manifestació de la Diada de Mallorca i a l'ofrena floral que commemora l'entrada de Jaume I a la ciutat el 31 de desembre del 1229. 

El president d'Òmnium ha reivindicat el dret a decidir dels mallorquins i les mallorquines i ha remarcat que "la República que vindrà obrirà les seves portes a tots els conciutadans dels Països Catalans per escollir en plena llibertat el seu futur".
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat