‘Acabar jugant-s’ho tot en l’ERO que va fer el PP en RTVV és patètic’

El comitè d’empresa de RTVV “lamenta” que el futur del nou ens estiga “pendent d’un procés judicial”, en referència al judici per l'ERO extintiu que se celebra aquest dimecres en l'Audiència Nacional arran de la demanda presentada per CGT

Leo Part / València

“És una llàstima que estiguem pendents d’un procés judicial. El fet d’acabar jugant-s’ho tot en l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) que va fer el Partit Popular és patètic”, ha afirmat en declaracions a La Veu el president del Comitè d’Empresa de RTVV, Albert Vicent (Intersindical), preguntat sobre la seua valoració del judici que sobre aquest ERO extintiu de RTVV tindrà lloc aquest dimecres, dia 11, en la Sala social de l’Audiència Nacional arran de la demanda que va presentar el sindicat CGT.

Vicent lamenta que s’haja arribat a aquesta situació ja que, recorda, “hi ha hagut temps suficient per a establir les bases d’una justícia restaurativa” i apunta que siga quina siga la sentència “no serà una solució que acontente totes les parts” i que “s’ha buscat la pitjor solució”.

Preguntat per si s’ha obert recentment un diàleg entre el Consell i el Comitè d’Empresa de RTVV de cara a buscar una solució pactada, Albert Vicent ha negat aquest extrem: “Amb el Comitè d’empresa no hi ha hagut cap contacte, el que desconeixem és si s’han produït amb la CGT”, ha apuntat.

El portaveu sindicat dels extreballadors de RTVV lamenta que s’haja arribat a aquesta situació  ja que “que un Consell d’esquerres defense un ERO d’extinció fet pel PP és un contrasentit que evidencia la falta de voluntat” per arribar a un solució negociada.

Finalment, Albert Vicent considera que ens trobem en una setmana “clau”, ja que al judici que se celebrarà aquest dimecres en l’Audiència s’uneix la reunió del Consell Rector “en què sabrem les candidatures” per al càrrec de director general de la nova RTVV, així com la finalització de presentació d'esmenes o textos alternatius a la proposta de mandat  marc del nou ens, “aspectes importants que condicionaran el futur de la nova RTVV en els pròxims anys”.
 
Albert Vicent, en una recent entrevista publicada en aquest digital, va manifestar que el Consell, en el tema de RTVV, estava “jugant irresponsablement a la ruleta russa”. “Si el carregador pot acollir sis bales, hi ha dos forats que tenen bala. Una és l’Audiència Nacional i una altra és una possible successió d’empreses. Hi ha dos bales. I li poden tocar les dos. Si toca nul·litat o toca successió d’empreses el projecte serà inviable”, va apuntar.
 

Albert Vicent. Foto: La Veu del País Valencià.
  
Antecedents

Cal recordar que CGT, l'únic dels sindicats amb representació en el Comitè d'empresa de RTVV que no va subscriure l'acord d'acomiadament aconseguit entre la direcció de la ràdio i televisió públiques i la representació dels treballadors, va presentar a l'abril de 2014 una demanda col·lectiva contra l’ERO de RTVV en què  sol·licitava la seua nul·litat i que es condemnara l'empresa a la readmissió dels treballadors. També CCOO i Intersindical es personaren en el procediment. El sindicat CGT manifestà recentment que la demanda de nul·litat de l’ERO “té moltes possibilitats de prosperar” i instava el Consell a fer un esforç per a aconseguir un acord en seu judicial. Oltra va indicar recentment que es negociava amb aquesta central sindical per a tractar d'arribar a una “solució pactada”.

L'Audiència Nacional va suspendre aquest judici al juliol de 2014 fins que el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciara sobre el recurs que va interposar el PSOE contra la llei autonòmica que en 2013 va permetre el tancament de l'ens públic. L'alt tribunal va rebutjar el recurs dels diputats socialistes perquè es va modificar la legislació després del canvi de govern en la Generalitat. Després d'açò, es va fixar data de judici per a l'11 de gener de 2017.

El passat mes de desembre CGT va anunciar que ampliava la demanda a la nova Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) i que plantejarà la successió d'empreses perquè assenyala que la nova entitat “farà servir per al seu funcionament els recursos de l'extinta” societat pública. Segons el sindicat, en el cas de prosperar la demanda, les indemnitzacions als treballadors podrien arribar a ser d’entre 150 i 200 milions d'euros, amb l'obligació de reincorporar a tota la plantilla, que retornaria les indemnitzacions i cobraria els salaris deixats de percebre, a més d'abonar els costos de Seguretat Social.

Entrevista a Albert Vicent: “El Consell juga irresponsablement a la ruleta russa amb RTVV”. 

Comentaris

Pudentet La Safor
4.
D'aquest bollit el poble ja no enten res. No entenem perque no s'ha conectat la TV3 o les radios catalanes que no tenen res a veure amb EROS i sols depenen d'una orden administrativa que avui per avui no s'ha donat. AIXÓ ES UNA DECISSIÓ POLITICA.
Els valencians només tenim una pantalla amb un promesa que el temps ja converteix en mentida i multitud de EROS, judicis, embolics, nombraments i altres algarabies mentres cada vegada hi han mes TV en castellà i a mes en mensantges manipulats i de tall feixiste. Avui a tot el pais no hi ha CAP tv ni radio que siga en català, es l'avant-sala d'una operació mediática que es cogent-se per destruïr la nostra llengua i exterminar-la vers la situació de Catalunya propera a la seva independència.
Som en un moment históric i no ens adonem. La pressió de Castella en tots el ambits es insuportable i d'açi a un any començarán les represalies. No es que no tindrem la TV es que perilla inclós l'estatut.
I el risc que torne el partit corrupte es alt.
El pacte del botanic es jugant en foc i acavará cremant-se.

Vixca per sempre la terra.
  • 3
  • 0
Flordeloto
3.

És una maquineta de fer diners.

  • 0
  • 0
Bosseta Xirivella
2.
No deixa de ser trist i decebedor veure amb quina facilitat hem assumit, interioritzat i validat els arguments emprats pel PP per a practicar un colp d'estat mediàtic que els suposat govern d'esquerres gestat al Botànic va a consolidar i perpetuar.
He de dir-te ras i curt, company, que no les treballadores i treballadors no són els culpables del tancament de RTVV, va ser el PP. Així com l'únic culpable de que continuem sense una ràdio televisió pública valenciana és l'actual govern de la Generalitat.
Un govern d'esquerres, davant els drets laborals, lingüístics i nacionals massacrats, tan sols té una opció: justicia i reparació. Tot just el que no varen deixar de prometre eixos politics que ara reneguen del jupeti roig, a eixes mateixes treballadores i treballadors als quals ara assenyalen amb l'estigma de la culpa original i al poble valencià durant una campanya electoral quasi perpètua.
Preguntes quines treballadores, quantes i com? És d'això del que s'hauria d'haver parlat durant aquesta mitja legislatura perduda en aquesta qüestió.
En parlar de manera genèrica sobre els endollats, acceptem de manera perversa estendre una sospita preventiva amb la qual invisibilitzem intencionadament moltes treballadores i treballadors que dedicaren anys de la seua vida a preparar i sospita up erari unes oposicions per a enfrontar l'aventura col.lectiva de posaR en marxa la ràdio i la televisió del poble valencià i als quals després de dècades de treball, dedicació, honestedat i represàlies de qui ens va furtar tot això, en fer-los fora del seu treball i, per edat, del mercat laboral, ara volem fer també culpables de la falta de valentia i compromís dels nostres actuals governants.
No, company, les treballadores i televisioreballadors de RTVV no són culpables.
  • 4
  • 0
remigio III
1.
Consell d'esquerres defense un ERO. Pot ser que, per ser d'esquerres ho haja de fer en benefici dels valencians.
Condemnar a l'empresa a la readmissió dels treballadors. Això de condemnar l'empresa a readmetre els treballadors: Quants? Qui? Per què?
L'excés de treballadors, en certa manera és l'origen de la fallida, si, provocada pel pp. Però ara algú vol que per ser un govern d'esquerres els tinga a ells, els treballadors, endollats i no endollats com a preceptiu de qualsevol solució. Segurament caldrà recordar-los als "treballadors" que tragaren molta fel amb el pp, origen de la malifeta, no vulguen ara rescabalar-se amb el nostre Consell. A tots dos us dic que ens esteu privant-nos de la nostra RTVV i altres us estan fent el llit mentre.
  • 3
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat